Setmanari d'informació local - 138 anys

Apareixen pintades feixistes al cementeri de Montuïri durant l'excavació de la fossa

14189
@abrildavid

El cementeri municipal de Montuïri ha despertat aquest dijous amb diverses pintades feixistes quan l'equip d'arqueòlegs d'Aranzadi es disposava a iniciar una nova jornada d'excavacions amb l'objectiu de trobar els cossos dels quatre veïns de Campos que hi ha enterrats.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Montuïri ha condemnat aquests fets i ha anunciat que portarà una proposta de declaració institucional en la sessió plenària d'aquest dijous per mostrar el rebuig a uns atacs que només volen «embrutar la memòria dels qui varen lluitar i varen morir per la llibertat i la democràcia».

En aquest sentit, el batle de Montuïri, Joan Verger, ha criticat amb duresa aquests fets assegurant que es tracta «d'uns atacs miserables i covards que no detendran la voluntat de l'Ajuntament de Montuïri seguir donant passos per a la dignificació de la memòria històrica», segons informa el consistori en un comunicat.

Verger ha apuntat que no és la primera vegada que el cementeri municipal pateix atacs d'aquest tipus, en referència a les destrosses que es varen produir al desembre de 2012 a la placa en memòria dels republicans.

Finalment, el batle ha explicat que s'han denunciat els fets a la Guàrdia Civil i s'ha fet càrrec de les investigacions per trobar els responsables de les pintades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.