Setmanari d'informació local - 138 anys

Els mallorquins Jaume Carrió i Carles Bover, seleccionats al festival ABYCINE

14129

Del 20 al 28 d'octubre se celebra la XIX edició d'ABYCINE, Festival de Cine de Albacete, un esdeveniment que en els seus 18 anys de vida s'ha convertit en un dels principals referents del cinema independent de l'Estat espanyol.

L'any passat el festival va projectar 104 títols entre curts, documentals i llargmetratges, va repartir 55.000 euros en premis i va atreure la presència de 22.500 espectadors. Un dels premis més destacats de l'edició passada va ser per a la comèdia 'Tenemos que vernos' del realitzador Toni Bestard, que va guanyar el concurs de projectes de la part professional del festival (Abycine Lanza), la qual va obtenir una ajuda a la producció de 15.000 euros atorgada per Castilla-La Mancha Media. Una altra producció mallorquina, 'Bittersweet days', de Marga Melià, va aconseguir un contracte amb la distribuïdora #ConUnPack després del seu pas per Abycine.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern participa en el festival a través de la Illes Balears Film Commission (IBFC), que assumeix les despeses de desplaçament de Carles Bover i Jaume Carrió i proporciona al festival informació sobre les produccions audiovisuals de les Illes Balears. Enguany, ABYCINE ha seleccionat dues produccions balears: 'Gas the arabs' de Carles Bover i Julio Pérez del Campo i 'Woody & Woody' de Jaume Carrió, perquè s'exhibeixin dins el programa oficial. A més de figurar entre les pel·lícules que es projectaran davant el públic general, els seus directors també aprofitaran l'àrea professional per presentar els seus projectes.

El 19 d'octubre, durant la inauguració d'Abycine Lanza, la coordinadora de la IBFC, Àngela Bosch, presentarà la feina de la Film Commission de les Illes Balears, en un acte que té com a objectiu posar en relleu l'arxipèlag com a escenari cinematogràfic i animar empreses i professionals a rodar a qualsevol de les quatre illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.