Setmanari d'informació local - 138 anys

Fornalutx celebra aquest dijous el seu primer 'correbou' sense mort

13259
Arxiu UH / Pere Bota

Fornalutx celebra aquest dijous el seu primer 'correbou' després de l'aprovació de la llei de protecció animal que estableix que al toro no se li podran lligar cordes a les banyes i que en comptes de ser sacrificat al final serà traslladat a una finca del municipi.

Tot i que finalment sí que se celebrarà, el 'correbou' va ser un dels punts més polèmics de la llei de protecció animal de les Balears. Des del PSIB es va admetre que dins del partit hi havia «veus discordants» i, al costat de MÉS per Mallorca i Podem, aquest assumpte va ser la causa d'intenses negociacions fins que finalment es va arribar a un acord després que el municipi es comprometés a «canviar la festa».

Així, el batle de Fornalutx, Antoni Aguiló Amengual, ha manifestat en una carta el seu compromís d'introduir «modificacions en la celebració de la festa».

Per la seva banda, des de Mallorca Sense Sang han explicat a Europa Press que gravaran per veure si es respecten les mesures antimaltractament pactades i de no ser així interposaran les denúncies pertinents. El coordinador de la campanya, Guillermo Amengual, ha assenyalat que també estan pendents del recurs del Govern espanyol que podria paralitzar l'actual llei i faria que «el correbou fos il·legal una altra vegada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.