Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort destina 695.000 euros a subvencionar 28 projectes d'entitats del tercer sector

13179

L'àrea de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de Palma subvencionarà 28 projectes de 20 entitats del tercer sector amb un import de 695.000 euros. Segons ha recollit en un comunicat el Consistori palmesà aquest dijous, 31 d’agost, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha aprofitat per destacar el treball del tercer sector. «Les subvencions són una aposta clara de col·laboració amb el tercer sector amb l'objectiu comú d'aconseguir i treballar per una justícia social», ha explicat.

Dues línies de subvencions

Per una banda, la primera línia es destina a ajudes per a la cobertura de necessitats bàsiques, activitats per pal·liar la pobresa energètica i aspectes relacionats amb la prevenció social i amb l'orientació i integració laboral. En aquesta línia es concedeixen ajudes de fins a 10.000 euros per cada activitat, amb un màxim de 5 activitats per entitat, s'han presentat 20 entitats a aquesta convocatòria i se subvencionen 18 dels 24 projectes presentats amb un total de 110.000 euros.

Els sis projectes que queden exclosos és per no complir requisits administratius o no aconseguir la puntuació tècnica exigida. La majoria d'activitats subvencionades fan referència a projectes de prevenció de situacions de risc i exclusió social fomentant la incorporació social.

Per altra banda, la segona línia es destina a actuacions sociocomunitàries i/o socioeducatives amb col·lectius en vulnerabilitat o risc social prioritzant els barris amb una major vulnerabilitat i on existeixi una xarxa comunitària i associativa. En aquesta línia se subvencionen fins a 60.000 euros per projecte amb un màxim de 2 projectes per entitat. En total s'han presentat 12 entitats a aquesta convocatòria, a les quals se subvencionen un total de 10 projectes de 9 entitats i es destinen un total de 350.000 euros.

Borràs ha destacat el «bon acolliment» que ha tingut aquesta segona línia de subvencions. «Considerem que ha estat un èxit perquè hi ha hagut una gran participació i queda clar l'impuls que es dóna a la prevenció comunitària per generar comunitat al territori», ha assenyalat. Així mateix, la regidora ha avançat que Benestar i Drets Socials vol augmentar el pressupost de la segona línia de subvencions. «Així podrem arribar a més projectes i a més barris, a més la resposta que hem obtingut per part de les entitats ha estat molt bona», ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.