Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma recupera la gestió de tres centres de dia

12967

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i l’Ajuntament de Palma han acordat que els centres de dia per a gent gran amb dependència del municipi tornin a ser gestionats per l’Ajuntament. A partir de l’1 de gener de 2018, l’Ajuntament gestionarà els centres de dia de Son Sardina, Son Dureta i es Coll d’en Rabassa, que disposen de 30 places cadascun, després que l’anterior executiu traspassàs la gestió d’aquests centres al Govern autonòmic, tot i ser recursos d’àmbit municipal.

L’acord, l’han anunciat avui, 23 d’agost, el batle de Palma, Antoni Noguera, la consellera Fina Santiago i la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, durant una visita al centre de dia de Son Sardina. «Tornam a la normalitat» ha apuntat Borràs, qui ha afirmat que el retorn de la gestió municipal d’un servei de proximitat demostra que l’atenció a la dependència per nosaltres «és una prioritat». A més, la consellera ha apuntat que «per al Govern és una satisfacció que l’Ajuntament gestioni els centres de dia d’atenció a la dependència, fent el que fan la resta d’ajuntaments de tot l’estat i de la comunitat autònoma».

En aquesta línia, Noguera ha assegurat que «els retalls s’han acabat i s’estan ampliant els serveis», especialment en dependència i l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat.

Nous reptes

Durant la visita també s’ha informat de la reactivació de les obres del centre de dia de Son Xigala, paralitzades l’anterior legislatura, on s’ubicarà un nou centre de dia per a gent gran en situació de dependència. Es recupera així un altre equipament aturat per l’anterior executiu a Palma.

La Conselleria de Serveis Socials i l’Ajuntament col·laboren en la reactivació de la Llei de dependència i la creació de noves places. D’una banda, la construcció del centre de dia de Son Ferriol incrementarà el nombre de places d’estades diürnes; de l’altra, la construcció d’una nova residència a Son Martorell (Ciutat Jardí), prevista per a l’any 2019, suposarà la creació de 120 noves places residencials. Aquesta col·laboració institucional a Palma es completa amb l’impuls del Servei d’Ajuda a Domicili de dependència, i la posada en marxa del nou servei de Teleassistència lligat a dependència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.