Setmanari d'informació local - 138 anys

Unió de Pagesos de Mallorca alerta de la mort de gran part dels arbres fruiters

12957

Unió de Pagesos de Mallorca ha alertat el dimecres 23 d’agost de la mort de gran part de les plantacions d’ametlers i altres fruiters a causa de diversos factors, entre ells l’aparició del bacteri de la Xylella Fastidiosa o les sequeres extremes que han sofert les Illes els últims anys.

L’aparició de diverses malalties, la presència de la ‘xylela’, les sequeres que han afectat les Balears, l’increment de temperatures i, en general, l’impacte del canvi climàtic, «probablement han convergit conduint-nos a la greu situació actual, amb risc de pèrdua de la major part de l’arborada de cultiu de Mallorca», segons han explicat.

El sindicat agrari ha recordat que durant els anys 2007 i 2008 es va detectar que començaven a decaure i morir un nombre important d’ametlers, sobretot a la zona de Llevant, per les prospeccions i seguiments que es realitzaren per part de sanitat Vegetal en els anys següents, es va determinar que el mal estat dels ametlers era degut a malalties causades per fongs de la fusta.

Unió de Pagesos ha advertit que en els darrers anys el mal estat de les plantacions no ha fet més que «agreujar-se», ja que «la mortaldat d’arbres, que ara ja és espectacular en el cas dels ametlers, també inclou ja les figueres i altres fruiters».

«Com no podem assistir impassibles a la pèrdua d’aquests cultius, que conformen el paisatge de la nostra illa i suposen una font important d’ingressos per molts d’agricultors, plantejam mesures i actuacions que consideram es deuen atendre amb urgència», han afegit des de l’organització agrària al respecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.