Setmanari d'informació local - 138 anys

La remodelació de la depuradora Palma II té un pressupost de 797.000 euros

12757

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient ha publicat aquest dilluns 14 d’agost, en el BOE, el projecte d'ampliació i remodelació de l'estació depuradora de Palma II amb un pressupost base de 797.104 euros. Aquesta actuació s'ha emmarcat en el Pla de Mesures per al Creixement, la Competitivitat i l'Eficiència amb l'objectiu de «millorar la qualitat de les aigües» en el qual també s'ha inclòs l'actuació de sanejament de la Badia de Palma, declarada d'interès general.

La planta depuradora, dissenyada mitjançant un sistema convencional, tracta les aigües residuals dels municipis d'Esporles, Marratxí, Bunyola i Palma.

La nova EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals), han remarcat, estarà dissenyada per a «una capacitat superior, prop d'un milió habitants equivalent, per cobrir les necessitats futures d'aquests municipis» a més d'incorporar un sistema de tractament «avançat» per a l'eliminació dels nutrients (nitrogen i fòsfor). D'aquesta manera, han assenyalat que la nova estació es convertirà en una instal·lació amb la tecnologia «més avançada i capaç de garantir el nivell de qualitat que requereixen les aigües de la badia de Palma».

Així, el pla de Mesures per al Creixement, la Competitivitat i l'Eficiència preveu unes inversions en matèria de depuració d'1.100 milions d'euros per a l'engegada d'una sèrie d'actuacions, cofinançades amb fons europeus, destinades a aconseguir que «tots els municipis depurin les seves aigües residuals conforme a la Directiva Marco de l'Aigua», han recordat des del ministeri.

En el cas de Balears, dins del pla, es troben en execució actuacions per un import total de 44.998.661 euros. Es tracta d'una inversió que des del ministeri han defensat ja que «una aigua millor depurada incideix directament en el benestar dels ciutadans i és vital per al manteniment dels ecosistemes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.