Setmanari d'informació local - 138 anys

Un 'correfoc-performance' per a la desena edició de la Fira Ran de Mar del Molinar

12421

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, juntament amb Antoni Perpinyà de l’associació s’Embat, Xisca Amengual de l’associació Picarol Dones de Bauxa, l’associació Juvenil i Esportiva s’Illeta i Maria del Mar Ricord, de l’associació Es Cau d’es Boc Negre, han presentat aquest dijous la X edició de la Fira Ran de Mar del Molinar que tendrà lloc entre divendres i diumenge.

Martín ha agraït «la feina extraordinària que fan les tres associacions arrelades al Molinar» i ha detallat que es tracta d’una fira adreçada a petits i grans amb exposicions de pintura, mercat artesà amb 50 punts de venda i temàtica marinera i tradicional mallorquina. «Aquest és un barri que ha patit el risc de l’especulació i les associacions ajuden a mantenir la cohesió i el barri viu. Sense associacions ni es fa barri ni es fa Palma», ha dit.

Amengual ha destacat la història d’aquesta Fira i ha recordat que una de les activitats de les quals se senten més orgullosos és de la tómbola. «Està feta tota amb regals dels comerços del barri, tots els comerços, bars i perruqueries participen i així es fan seva la Fira», ha dit. «Hem aconseguit amb els anys que la gent se senti la Fira molt seva i que tothom se senti molt orgullós», ha dit.

Perpinyà, per la seva banda, ha explicat que enguany la Fira «reforça especialment la dimoniada i la trobada de Vela llatina».

Maria del Mar Ricord ha explicat que el correfoc que es farà demà és molt impactant i és comparable al correfoc de Sant Joan. «No són només dimonis que cremen sinó que hi ha tot un rerefons darrera amb un mite que no podem desvetllar», ha dit. Sota el títol 'Mur' el correfoc aplegarà a uns 100 dimonis i que començarà a les 23 hores a la platja de l’Areneta del Molinar. Aquest 'correfoc-performance', tal i com l’ha definit Maria del Mar Ricord, conjuga l’art escènic amb la plàstica i l’emoció i estarà acompanyat de la batucada Realment Sonats. La Colla organitzadora és Es Cau d’es boc Negre ha preparat un espectacle durant el qual la companyia Art Nativa posarà en escena la recreació d’un nou mite llegendari. Hi participaran sis colles: Realment Cremats Palma, Bruixes de Mallorca, Fills de Llucifer de Búger, Esquixafoc de Campos amb la seva bèstia de foc en Freu, els dimonis Trabucats de Palma i els organitzadors Es Cau d’es Boc Negre.

Programa:
Divendres, 4 d’agost
21:00 hores Concert de Rock Sr Amargo i The Bench
21:00 hores Correfoc de dimonis i batucada a la platja de l’Areneta del Molinar

Dissabte, 5 d’agost
09:00 hores Trobada de pintors
11:00 hores Exposició de pintors
18:00 hores Lliurament de premis de pintura
20:00 hores Degustació de plats mallorquins
21:00 hores Nit d’Havaneres a càrrec de Ben Lligats i Arpallots Havaneres Band
22:00 hores Revetlla

Diumenge, 6 d’agost
18:00 hores Inauguració de la Fira Ran de Mar. Mercat d’art, trobada de brodadores, Fira marinera i mostra d’ormejos de pesca, Fira de productes típics i artesans, Gran Tómbola
18:00 hores Trobada de vela llatina
19:00 hores Fira el pa amb oli.
21:30 hores Mostra de ball de bot i ballada popular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.