Setmanari d'informació local - 138 anys

La Nit dels Perseids, l'esdeveniment astronòmic de l'estiu

12381

Per segon any consecutiu, l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE) organitza dues nits on la pluja de Perseids –popularment conegudes com a Llàgrimes de sant Llorenç– es converteix en l’absoluta protagonista.

Des de dos indrets privilegiats com són Castell de Bellver (11 d’agost) i les Cases de Galatzó, a Calvià (12 d’agost), es podrà contemplar el fenomen en condicions òptimes i en companyia d’especialistes. Després de l’exitosa experiència de l’any passat –les entrades s’exhauriren al cap de poques hores– l’IMCE convida no només a veure, sinó a viure, la pluja dels Perseids en una experiència a la que s’hi incorporen tot un seguit d’activitats complementàries que ajudaran els assistents a comprendre millor aquest espectacular fenomen astronòmic.

Programa:

  • Divendres, 11 d’agost, serà al Castell de Bellver. El vespre començarà amb una introducció al fenomen dels Perseids i a continuació es faran sessions explicant les constel·lacions d’estiu; una sèrie de projeccions al planetari mòbil, a les quals un expert explicarà les constel·lacions, la Lluna o els objectes del cel profund (nebuloses, galàxies i cúmuls). El plat fort serà després amb l’observació de la pluja de meteors a ull nuu i per telescopi, i l’stargazing (explicació del cel), sempre amb l’ajuda dels experts de l’IMCE.
  • Dissabte, 12 d’agost, serà a la Finca Pública de Galatzó, on s’accedirà en busos llançadora des del Palau d’Esports de Calvià. A les cases, un espai privilegiat per l’escassa contaminació lumínica, s’hi farà el curs Les constel·lacions d’estiu...i més coses a càrrec de Lluc Mas, president de l’IMCE; així com una visita guiada a les cases i una explicació introductòria al fenomen de la pluja de meteors i observació amb telescopis. La nit serà acompanyada amb la música de Txalaparta i el grup Anaquiños.

Les inscripcions podran fer-se a través del web imce.es.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.