Setmanari d'informació local - 138 anys

Els empresaris de les Balears col·laboraran amb el Govern en la negociació del REB

12255

Els diferents sectors empresarials de la Confederació d'Associacions d'Empresaris de Balears (CAEB) han mostrat aquest divendres el seu suport a les mesures compensatòries de la insularitat contengudes dins el projecte de Règim Especial de les Balears (REB).

Així s'han expressat després de la reunió que han mantengut els consellers d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, amb una representació de la CAEB, segons ha expressat el Govern en un comunicat.

Els representants empresarials s'han mostrat interessats especialment en les mesures de compensació de la insularitat que els afecten, com l'augment de les bonificacions al transport de mercaderies, la manipulació de la càrrega en els ports de les Illes. També sobre els incentius a sectors productius; o en l'apartat del règim fiscal i de les deduccions que s'han previst per a empreses i autònoms, en l'apartat de la reserva per inversions, o per al foment d'activitats culturals, d'innovació tecnològica, deduccions al sector primari o per la rebaixa de els tipus de l'impost sobre el valor afegit.

«El Govern vol comptar amb més veus que defensin el REB davant de qualsevol interlocutor», ha expressat Cladera, perquè «el REB no és un projecte d'un govern, sinó que és el projecte de tots els ciutadans i de les empreses de les Illes Balears». Cladera ha assenyalat que les Illes Balears es troben en un «moment històric» obrint de nou un procés negociador amb l'Estat, que s'evidencia en les trobades de la presidenta del Govern, Francina Armengol, amb la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a principis de mes i de la pròpia Cladera amb el ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro. «Aquest setembre ens tornarem a veure amb el ministre Montoro, i al desembre ja comptarem amb un projecte de consens per portar a la comissió mixta Estat-Illes Balears per temes econòmics», ha exposat la consellera d'Hisenda.

Per la seva banda, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat ha insistit en la importància que ha de tenir el nou REB sobre la competitivitat de les empreses de les Illes en referència a les de la resta de l'Estat, en termes de competitivitat. «Només volem demanar que les nostres empreses puguin competir amb les de la resta de l'Estat en unes condicions d'igualtat que ara no tenen perquè abans de res han d'afrontar els costos de la insularitat», ha indicat.

Davant la situació, la presidenta de la CAEB, Carme Planas, ha ofert el seu paper mediador per participar activament en el procés negociador davant Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.