Setmanari d'informació local - 138 anys

Segura: «Defens qualsevol forma de mallorquinitat, catalanitat o balearitat que passi per deixar de ser espanyols»

12201

El regidor de Cultura, Fires i Festes de Llucmajor, Lluís Segura, ha respost aquest matí, 27 de juliol, a les qüestions que l’equip de Sol i Sal li han plantejat. A més, el regidor s’ha hagut de sotmetre al ja famós "test salat". Aquí l’entrevista:

Canvis a Llucmajor: «És un poble que tenia un centre que patia dificultats, però que d’ençà que s’ha fet peatonal la plaça d’Espanya de Llucmajor, que esper que algun dia li puguem canviar el nom, ha crescut i ha millorat molt. Llucmajor és un espai molt curiós, particular, perquè té a prop de 14 nuclis urbans. No és la mateixa problemàtica la que teníem en el poble de Llucmajor que les de s’Arenal, Badia Gran, Cala Pi, Cala Blava... La saturació a s’Arenal és totalment evident però no és la mateixa que a altres urbanitzacions».

Turisme: «Platja de Palma? Jo de petit he estiuejat a s’Arenal i mai en la vida he sentit parlar de la Platja de Palma. La platja de Palma és un invent que no té res a veure amb la nomenclatura».

S’Arenal: «s’Arenal mereixeria ser un municipi independent de Llucmajor i de Palma, ho dic mig en broma perquè no és una cosa fàcil, però s’Arenal té unes necessitats i problemàtiques que fan que l’espai sigui diferent a les dues ciutats. Jo crec que una persona mai no ha de donar res per perdut. Ara és cert que la convivència entre el model hoteler que hi ha a s’Arenal i la necessitat de les persones que hi resideixen no sempre és fàcil. Ens haurem de plantejar prioritzar o una cosa o l’altra, ja que els dos espais convivint en els mateixos carrers no veig que tenguin una bona sortida».

Mallorquinitat: «Jo crec que mai és massa per parlar de mallorquinitat. Lluís Segura defensa qualsevol forma de mallorquinitat, catalanitat o balearitat que passi per deixar de ser espanyols. Des de Madrid nosaltres som una colònia que aporta una gran quantitat de recursos econòmics. Hauríem de ser amos dels nostres propis recursos i, si hem d’ajudar altres territoris, ho hem de fer però amb els criteris que nosaltres vulguem».

Espanya: «Espanya és una construcció que s’ha anat desenvolupant en els darrers dos o tres segles a partir d’una realitat, que és la realitat de Castella. A partir d’una estructura econòmica i de poder i de classes socials que no té res a veure amb la que nosaltres tenim. Des de fa molt de temps Espanya fa moltes amenaces però realment no veig que tengui gaire capacitat d’intervenir que respongui als seus interessos. Crec que està jugant un poc a quedar bé davant dels seus, de la seva parròquia».

Habitatge a Mallorca: «L’habitatge és una necessitat i no es pot convertir en un objecte de mercantilització. No podem consentir que les grans multinacionals es dediquin a invertir en uns habitatges que són necessaris perquè els nostres fills puguin  independitzar-se i no haver de marxar a altres llocs contra la seva voluntat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.