Setmanari d'informació local - 138 anys

Josep Lluís Bauzá: «Sa Feixina és un monument dedicat a les víctimes de totes les guerres»

11813

El Portaveu de Ciudadanos a l’Ajuntament de Palma, Josep Lluís Bauzá, ha visitat Sol i Sal, el matinal d’Ona Mediterrània. Durant l’entrevista s’ha parlat dels següents temes. Aquí l’entrevista sencera:

El mapa del Portaveu: «Estic dins el grup polític Ciutadans i fent feina per una acció política que s’ha presentada nova. Ben situat, estic».

Sa Feixina: «Partim d’una premissa falsa. Aquest monument es fa per una gent que anava dins un creuer, que eren uns joves que pertanyien a una barriada de ciutat (Santa Catalina), joves de 16-17 anys i els veïnats varen fer una col·lecta per fer-los un monument. És cert que en aquell moment hi havia el franquisme en aquest país, se’n varen aprofitar i varen fer un acte. Però, l’acte en sí va ser un homenatge a joves que no sabien ni per què havien anat a la guerra ni per què els havien posat dins d’un creuer. Dit això, hem vist que les associacions estan per no enderrocar aquest monument, Monument que recull i està dins la Llei de Memòria Històrica de l’any 2010 per unanimitat. Per altra banda, la Comissió del patrimoni del consell insular per dues vegades ha votat catalogar el monument. És la comissió política que, ara, per dos vots diu que l’ha d’enderrocar però a la comissió tècnica havia sortit que no l’enderroquessin».

Sa Feixina no recorda a l’època franquista?: «Jo crec que es van fer coses per llevar aquesta al·lusió que es feia a l’antic règim. De fet, els partits que hi havia acordaren treure els elements i peces que hi havia i que podien fer al·lusió a això. A més, és un monument dedicat a totes les víctimes de guerres».

Percepció d’opinions: «Els veïnats i les associacions de Santa Catalina el tenen com a propi i no el volen tirar».

El franquisme des de Ciutadans: «El franquisme és una etapa negra de tot Espanya. Ho tenim ben clar. Estam en un règim democràtic i cadascú té la seva manera de pensar. Cadascú la duu de la millor manera i d’acord amb les regles que ens hem donat entre tots per poder fer d’Espanya un règim democràtic».

Noguera batle: «Hem parlat amb ell. Personalment em duc molt bé amb Antoni Noguera. Tenc una relació personal molt correcta i bona. Ara hem de veure com ens marcam els objectius que volem per a la nostra ciutat. Hi ha d’haver una discrepància perquè si no estaríem els dos en el mateix partit i és evident que no hi estam. Li hem dit i reclamat sempre que deixin de fer grans projectes damunt el paper. Li deim que vagi a veure el dia a dia dels ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.