Setmanari d'informació local - 138 anys

Said Barceló: «A aquest govern li manca actitud i valentia»

11665

Aquest matí, 11 de juliol, el president de Joves de Mallorca per la Llengua, Said Barceló, ha visitat els estudis d’Ona Mediterrània, en el matinal Sol i Sal, per parlar d’aquest col·lectiu. Said ja fa dos anys, dels vint-i-tres que existeix Joves de Mallorca per la Llengua, que presideix l’entitat tot i que considera que n’és més el coordinador per la seva tasca simbòlica.

Enguany Joves: «Hem tornat amb les xerrades sociolingüístiques. Era la forma més propera d’arribar als joves, era un contacte directe. Hem tornat a tirar endavant un concurs musical, juntament amb Ona Mediterrània que és OnaMusicat. Hem tornat a generar un programa de ràdio. És un any de tornar a arrencar. La qüestió de la campanya d’enguany ‘Enfilam Mallorca’ és la dignificació de Mallorca. Per una banda, ens hem retrobat amb entitats que l’hem fet. Ens hem reunit amb el President del Consell, amb la Presidenta del govern, amb regidories... I ens hem reunit amb col·lectius: a Porreres, a Alcúdia... Per altra banda, la dignificació: hem començat amb el tema de xerrades, hem de reprendre el concurs musical i tenim ganes de fer altres concursos per a l’any que ve».

Record del govern Bauzá: «El moment més àlgid de Joves de Mallorca per la Llengua és abans d’aquesta legislatura, amb els acampallengües de Campos i Manacor. Molts companys han hagut de marxar a estudiar fora, d’altres han acabat cicles dins Joves i d’altres es van cremar amb l’entitat. Des de part de les institucions, amb el Govern Bauzá, ens trobam amb pressupost zero quan sempre havíem tingut subvencions per part del govern. Quatre anys molt difícils. Quatre anys de resistència».

Hi ha respostes del Govern actual?: «No rotund. Seran els primers a obrir les portes, a contestar correus però els entrarà per una orella i els sortirà per una altra. No és qüestió d’anys ni experiència, és qüestió d’actitud i valentia. I això manca a aquest govern. No hem de badar perquè ja han passat dos anys i en queden dos. O espavilam o d’aquí dos anys tornam a tenir els mateixos».

Reunió amb Armengol: «Molt amable i molt bona gent però el mateix: entra per una orella i surt per l’altra. El govern Bauzá no tenia por. No pot ser que no hi hagi una estratègia. Falta valentia, estratègia i finançament. La Direcció de Política Lingüística és un dels departaments del govern amb manco recursos econòmics. Li vaig demanar a Francina: ‘Què és la llengua catalana per a tu?’ i em va dir ‘És una eina fonamental, vertebradora’. També falta legitimació: ens hem de creure les paraules».

Aniversari de Joves: «Teníem ganes d’acabar el curs fent un petit homenatge a aquestes persones que han passat per la casa. També els volíem explicar les idees que tenim per l’any que ve i que ens poguessin donar, des de l’experiència, la seva perspectiva. Suggeriments, crítiques. Teníem una llista de 150 persones i vàrem ser 70 al sopar. Va venir en Tomeu Martí, en Toni Verger, Aina Domínguez... Recordàrem els anys, explicàrem l’actualitat de Joves i ens ajudaren a formar-nos. Els consells donats: a poc a poc i bona lletra i, si necessitau ajuda, demanau-la.

Permanent ampliada: «És una assemblea en dos dies. És a dir, agafam un cap de setmana i feim anàlisi i crítica de l’any cursat i propostes per l’any que ve. Enguany hem pensat fer-ho en dos caps de setmana. Dia 22 i 23 de juliol serà la primera permanent ampliada per fer anàlisi, reflexió i crítica de l’any. I a finals d’agost en farem una altra per concloure amb les idees de l’any que ve».

La nova generació: «Em va sorprendre la gent que hi havia a Campanet, a la verbena. Hi havia gent al carrer que feia barricades lúdiques. La qüestió és que això és per tot. La gent jove es mobilitza. La cosa és el perquè es mobilitza. Clar, Joves fa uns anys érem cinc persones. Ara tenim la sort que som vint persones. Hem de canviar els valors dels joves. La nostra generació ha crescut dins la crisi econòmica i social».

Com fer-se de Joves de Mallorca per la Llengua: «cada dimarts a les 20.00 h a Can Alcover i dia 22 i 23 juliol permanent ampliada. Enviau correu per Facebook».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.