Setmanari d'informació local - 138 anys

Els sindicats educatius celebren la no admissió a tràmit de la querella contra l’Anselm Turmeda

11541

La Junta de Personal Docent no Universitari ha celebrat la no admissió a tràmit de la querella presentada contra el col·legi Anselm Turmeda per l'agressió a una nina de vuit anys l'octubre de 2016.

La junta, formada pels sindicats STEI, Alternativa, UOB, FE-CCOO, ANPE i FETE-UGT, ha reiterat les manifestacions que va fer en el comunicat enviat quan es va conèixer el cas. En aquest sentit, ha lamentat els fets ocorreguts en el col·legi i el «soroll mediàtic» generat al llarg de «gran part d'aquest curs escolar».

La junta també ha expressat el seu suport al claustre de professors, a la resta de treballadors del CEIP Anselm Turmeda i al conjunt de l'escola pública.

Des de la junta han reafirmat el seu «compromís en la necessitat de seguir treballant per la millora de la convivència i de l'èxit escolar».

També s'han mostrat convençuts «del bon treball que es fa a l'escola pública per part dels seus professionals». A més, han reclamat major inversió en educació per als anys que quedin de legislatura, més mesurades per atendre la diversitat, accions «efectives» contra la segregació escolar i «una resposta molt més ràpida per part dels responsables de la Conselleria d'Educació cada vegada que es produeixi un atac a qualsevol membre del col·lectiu docent».

Fa aproximadament un mes el jutjat d'instrucció número 11 de Palma no va admetre a tràmit la querella presentada per la família de l’alumna agredida. L'advocat de la família, Marcos García Montes, va anunciar que recorreria la decisió del jutge i va demanar que se segueixi investigant.

El lletrat entén que «malgrat que no cap imputabilitat penal als menors implicats, sí cap imputabilitat penal als responsables del centre perquè no varen complir amb el seu deure de vigilant».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.