Setmanari d'informació local - 138 anys

Nova targeta d’usuari del Tren de Sóller

11329

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha autoritzat la creació d'una targeta d'usuari del Tren de Sóller dirigida als residents de Palma, Bunyola, Sóller i Fornalutx, a proposta de l'empresa concessionària del Ferrocarril de Sóller. La targeta entra en vigor aquest dissabte juntament amb diversos canvis de tarifes.

L'emissió de la targeta costarà cinc euros, tindrà una vigència de dos anys i donarà dret al pagament de les tarifes de resident establertes fa tres anys. Segons ha explicat la Conselleria  aquesta és una de les mesures contemplades en la resolució del director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, per actualitzar els preus i donar resposta a la denúncia de discriminació per raó de nacionalitat.

Creació del «Dia del Tren»

La decisió de la Direcció general de Mobilitat i Transports avala també la creació del 'Dia del Tren' dos diumenges mensuals entre l'1 de novembre i el 31 de març, en el qual tots els usuaris podran accedir a comprar els serveis del tren o tramvia a preu de la tarifa de resident.

Així mateix, es mantenen les tarifes aprovades al novembre de 2014 per a l'itinerari Palma-Sóller-Port de Sóller per als no residents com a tarifes màximes aplicables a tots els usuaris del ferrocarril i del tramvia.

La Conselleria ha mantingut diverses reunions amb l'empresa concessionària per substituir el sistema vigent de descomptes a residents per una altra que incentivi l'ús del tren i tramvia de Sóller sense fer distinció entre els residents i no residents a Balears i, alhora, establir un sistema d'abonaments, targetes d'usuari i altres ofertes.

Les tarifes del Tren

Amb les noves tarifes, es podran comprar 30 viatges a l'any entre Palma i Sóller per 90 euros; 30 viatges al mes entre Sóller i Port de Sóller per 50 euros o 10 viatges per 15 dies per 20 euros, tarifes comunes per a tots els usuaris. Amb la targeta d'usuari es podrà viatjar entre Palma i Sóller per set euros i de Sóller al Port de Sóller per dos euros. L'abonament anual de tren serà de 75 euros, i el del tramvia de 50 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.