Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació reprèn el procés per dotar de qualificació professional la construcció de pedra en sec

11241
dav

L’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB) ha acollit aquest dimecres la constitució del grup de treball encarregat del procés de redacció de la qualificació professional de la construcció de la pedra en sec. Aquest ofici forma part de la família professional d’Edificació i obra civil i, actualment, no està inclòs en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals (CNCP).

Les qualificacions recollides en el Catàleg estableixen les competències pròpies d’una professió, de manera que es pugui determinar a través de documents i de proves pràctiques si una persona és capaç de desenvolupar competentment la professió amb qualificació professional gràcies a un conjunt ampli de formació al llarg de la vida. Això afavoreix la mobilitat i transparència de les qualificacions en la Unió Europea.

A l’acte de constitució hi han assistit el director insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Josep Manchado, en representació de la institució que va sol·licitat l’inici d’aquest procés, i la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat, Maria F. Alorda. Ambdós han remarcat la importància d’aquesta iniciativa que permetrà promoure la qualitat i l’excel·lència en l’exercici d’aquest ofici.

Grup de treball
El grup de treball que s’ha posat en marxa s’ha constituït amb el suport de l’IQPIB i l’INCUAL i està integrat pels següents membres: Marcial Poveda i Juan Somavilla, de l’Institut Nacional de Qualificacions (INCUAL); Antoni Reynés i Guillem Palou, del Consell de Mallorca; Lluc Mir i Salvador López, del Gremi de Margers de Mallorca; Juana Colmenero, de l’Escola del Marbre de Fines (Almeria), i Santiago López, de l’Escola Universitària d’Arquitectura Tècnica de la Universitat de la Corunya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.