Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Espectacle vergonyós a la Monumental de Muro

11203

La corrida de toros d'aquest diumenge a Muro que celebrava el centenari de la Monumental ha estat carregada de polèmica i a punt de suspendre’s.

Toreros i altres professionals no havien cobrat i la plaça va quedar en dues ocasions a les fosques. Els assistents, desmesuradament enfadats, van protagonitzar un espectacle vergonyós amb el llançament d'objectes a la plaça. L'organització internacional en defensa dels animals AnimaNaturalis condemna els actes de violència extrema per part dels aficionats taurins que varen ser presenciats per menors un cop més al no respectar la llei que prohibeix la seva entrada. Exigeix una sanció exemplar a l'empresari de l'esdeveniment i demanarà responsabilitats a l'Ajuntament de Muro per tan grotesc espectacle en un recinte públic.

Llançament d'objectes, ampolles i fins i tot garrafes de cinc litres en un lamentable espectacle en què va haver d'intervenir la Guàrdia Civil. Una corrida de toros que es va escalfar pels intents de plantada dels toreros, segons explica AnimaNaturalis, en no haver cobrat els seus honoraris d'un empresari, Juan Antonio Malondra, que té denúncies de toreros per impagament de 2016.

Els violents

«Una vegada més es demostra qui són els violents», declara Guillermo Amengual, portaveu d'AnimaNaturalis i Mallorca Sense Sang. «Actes vandàlics, insults, llançaments d'objectes posant en perill la pròpia vida dels toreros i intervenció de la Guàrdia Civil i tot davant la mirada de nins menors d'edat que un pic més van entrar a una corrida de toros a Mallorca estant prohibit, lamentable».

AnimaNaturalis qüestiona també les forces policials ja que davant la gravetat dels fets ho haurien d'haver cancel·lat. L'empresari taurí s'enfronta a una possible sanció econòmica de mes de 30.000 euros en cas que l'Ajuntament posi les màximes quantitats als dos esdeveniments taurins amb entrades de menors, (multa de fins a 10.000 euros per esdeveniment), alteració greu de l'ordre públic a l'interior de la plaça, (multa de fins a 10.000 euros) i diverses sancions per publicitat il·legal.

«En el cas que l'Ajuntament de Muro no apliqui mà dura davant aquests actes de hooligans taurins, que han posat en perill els propis toreros, i d'un empresari que es creu estar per sobre de la llei, demanarem responsabilitats directament al consistori ja que és aquest el màxim responsable de la plaça», declara Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.