Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma celebra i reivindica que és una ciutat oberta

11178

Enguany l’Orgull 2017 duu per lema ‘Cos + identitat = La meva decisió’. Per això, el programa d’aquest any fa especial menció als drets de les persones trans, ja que és un dels col·lectius més vulnerables de les persones LGTBI.

Palma és una ciutat oberta, que defensa els drets de les persones LGTBI i, per segon any consecutiu, s’ha decidit que sigui un dia declarat d’interès públic municipal i això vol dir que les activitats que organitza Ben Amics compten amb totes les facilitats logístiques de l’Ajuntament de Palma. Cort posarà en marxa, des del 26 fins al 30 de juny, tallers als cinc districtes sobre diversitat afectiva sexual sota el títol ‘Joves Diversxs’. Com ja és habitual també es farà una penjada de la bandera a la balconada de Cort perquè es mostri alegria en contra dels missatges d’odi que alguns promouen.

A més, els autobusos de l’EMT lluiran durant la setmana de l’Orgull LGTB banderes amb l’arc de Sant Martí. Tots els busos de l’EMT es decoraran amb banderes de l’arc de Sant Martí per tal de reforçar el missatge que la lluita contra l’LGTBI-fòbia és de tots i la implicació amb la igualat de tots els ciutadans forma part de totes les àrees de l’Ajuntament.

Manifestació i revetlla

La manifestació de l'Orgull sortirà del Museu Es Baluard a les 19.30 hores i acabarà a la Plaça de Cort, on se celebrarà la Revetlla de l'Orgull LGTBI 2017.

La presentació serà a càrrec de Vivian Caoba i David Gilabert, i continuarà amb l'actuació teatral 'Alerta Raspall de dents (Mites lèsbics i altres deliris)' per Gypsy Nel·lo i Leo Alburquerque. També participaran la transformista Viviana de Còrdoba, Phussyon amb el seu rap reivindicatiu i DJ Tito Deluxe.

Ben Amics dedicarà la Gala de l'Orgull LGTBI 2017 a la memòria de Javier Bordona, activista mort el mes passat i a qui volen fer un emotiu homenatge. El president d'ALAS, Joan Lluís Sarralde, li dedicarà unes paraules a l'inici de la Gala.

Premis

A més, en la celebració Ben Amics lliurarà els Premis Siurell Rosa, Dimoni Rosa i Siurell d'Or. La votació es realitza en línia, de forma anònima. El Siurell d'Or, premi que decideix l'entitat mateixa, i que distingeix la trajectòria artística, reivindicativa o social, enguany es lliurarà a José Vico per la seva trajectòria actoral.

Paral·lelament, en aquesta ocasió, l'entitat també ha incorporat a l'Orgull la commemoració del primer aniversari de la llei autonòmica 8/2016 sobre drets del col·lectiu LGTBI i lluita contra la LGTBIfobia. Des de Ben Amics han recordat que encara «es penalitzen les orientacions sexuals no normatives en 72 països» i que a l'Estat espanyol «la Llei de perillositat social no es va derogar definitivament fins a 1995, encara que des de 1979 no s'aplicava». A més, «lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals han estat objecte de persecussions i repressions sistemàtiques al llarg de la història».

Finalment, han denunciat que «actualment circulen discursos que inciten obertament l'odi cap al col·lectiu LGTBI, com els que promouen les plataformes HazteOir o Valores en Baleares».

Tallers

Des de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics s’han programat durant l’Orgull 2017 una sèrie de tallers sobre ‘Diversitat afectiva sexual’ als cinc barris de Palma:

Divendres, 23 de juny
Districte Ponent
17.00 h. A l’Associació de Veïns Son Dameto, al c. Vicenç Joan i Rosselló núm. 34

Dilluns, 26 de juny
Districte Platja de Palma
17.00 h. Al CEIP Son Ferriol, al c. Margalida Monlau núm. 59

Dimarts, 27 de juny
Districte Platja de Palma
19.00 h. Al Casal del Coll d’en Rabassa, al c. Son Rossinyol Vell, núm. 1

Dimecres, 28 de juny
Districte Centre
17.00 h. Al Centre Flassaders, c. Ferreria núm. 10

Dijous, 29 de juny
Districte Nord
17.00 h. Al Mercat Camp Redó, al c.Félix II, núm. 17, 3r pis

Divendres, 30 de juny
Districte Llevant
17.00 h. Al casal de barri Rafal Vell, c. Joan Estelrich núm. 50

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.