Setmanari d'informació local - 138 anys

Col·lectius i entitats s'uneixen per fer front a la «turistització» de Palma

10978

Un total de 17 col·lectius i entitats s'han unit per fer front a la «turistització» de Palma i exigir el compliment de la normativa actual amb la prohibició del lloguer de vacances a plurifamiliars.

Així mateix, segons ha exposat en un comunicat la plataforma 'Ciutat per a qui l'habita, no per a qui la visita', demanen que es mantengui la prohibició en la nova llei turística i una paralització-moratòria de nous hotels i altres tipus de establiments turístics a la ciutat.

Les entitats adherides han assegurat que algunes de les conseqüències de la massificació turística són el desplaçament de residents que són substituïts per turistes amb el lloguer turístic, la desaparició de botigues de productes bàsics que són reemplaçades per franquícies, les places envaïdes per terrasses o l'augment generalitzat de preus.

«En termes generals, la indústria turística a Mallorca és la principal responsable de la destrucció de l'illa, així com la major generadora de desigualtat social», han manifestat. En aquest cas, a manera d'exemple, han enumerat la urbanització massiva de la costa, l'esgotament i pèrdua dels béns naturals bàsics o la generació de residus, entre d'altres.

LLEI LLOGUER VACANCES

Respecte al projecte llei que regula el lloguer de vacances han criticat que delega en ajuntaments, consells insulars i comunitats de propietaris la pràctica d'aquesta activitat en pisos plurifamiliars «i no marca un sostre clar de places turístiques».

«Davant la realitat urgent d'abordar una activitat clarament il·legal a la ciutat, el Govern continua apostant per l'amnistia que possibilitarà que aquesta activitat il·legal deixi de ser-ho per llei», han lamentat.

En el comunicat han explicat que no estan en contra de cap persona (turista o propietària) «sinó de les polítiques i dinàmiques econòmiques, socials i culturals que perjudiquen de manera col·lectiva i individual a una majoria de persones en benefici d'una minoria».

Per això, volen que s'actuï davant de les dinàmiques especulatives de grans inversors, «que està provocant aquesta nova modalitat de lloguer de vacances, i que està substituint els possibles beneficis d'una 'economia col·laborativa' de petita escala, per una clara mercantilització de l'habitatge».

Per a més informació podeu contactar amb ciutatperaquihabita@gmail.com

ENTITATS

Amics de la Terra
Assemblea de Porreres
Ateneu Llibertari Estel Negre
ATTAC Mallorca
AV Canamunt
AV Sa Calatrava
CNT
Entrepobles
Es Fibló
Federació d'AAVV de Palma
GOB Mallorca
Institut d'Antropologia de les Illes
Jubilats per Mallorca
Prosocial
S'Altre Senalla
Terraferida
Tot Inclòs

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.