Setmanari d'informació local - 138 anys

Tècnics del Consell aproven la protecció del monument feixista de sa Feixina

10958
La ponència tècnica de Patrimoni del Consell ha aprovat aquest dimecres traslladar a la Comissió de Patrimoni la proposta de declarar Sa Feixina com Ben Catalogat.

La ponència tècnica de Patrimoni del Consell ha aprovat aquest dimecres traslladar a la Comissió de Patrimoni la proposta de declarar sa Feixina com Ben Catalogat, com un primer pas per a la protecció del monument. El dimarts aquesta proposta haurà de ser debatuda i votada en la Comissió de Patrimoni que serà qui decideixi si elevar-ho o no al ple del Consell, òrgan que té la darrera paraula a l'hora de declarar aquesta protecció.

La proposta tècnica, que es basa en l'informe jurídic de Patrimoni, ha estat aprovat amb cinc vots a favor (ARCA, arquitectes tècnics, Bisbats, cap de servei de Patrimoni i la secretària de la ponència), sis abstencions (de tres tècnics de Patrimoni, la lletrada del Consell, el Col·legi d'Arquitectes i la secció d'arqueologia) i un vot en contra, de la directora insular de Patrimoni, Kika Coll.

Arca, «satisfeta»

L'Associació per a la Rehabilitació dels Centres Antics (ARCA) ha celebrat la decisió que s'ha pres en la ponència i que es reconegui «que té valors Patrimonials suficients per ser declarat Ben Catalogat». Des de l'entitat han manifestat la seva satisfacció i han traslladat en un comunicat la seva esperança perquè sigui «un pas definitiu per tancar un debat estèril i innecessari en contra del Patrimoni».

Així mateix, ARCA ha criticat la «incoherència» de l'Ajuntament de Palma en mostrar la seva voluntat de destruir l'element patrimonial després que ja s'hagués decidit adaptar-ho a la Llei de Memòria Històrica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.