Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell posa en marxa la direcció insular de Normalització Lingüística

10782

El Consell de Mallorca posarà en funcionament en un termini «màxim d'un mes» quatre noves direccions insulars: Normalització Lingüística, Turisme, Comunicació i ITV i, a més, la Direcció de Promoció Sociocultural, Joventut i Participació es dividirà en tres.

En una roda de premsa al costat dels seus vicepresidents, Francesc Miralles i Jesús Jurado, el president del Consell, Miquel Ensenyat, no ha pogut precisar què costarà aquesta nova estructura i ha avançat que, de moment, només s'ha decidit que Eduardo Zúñiga, actual cap de comunicació, passi a ser el director insular d'aquest departament.

Sobre el cost, el cap del Consell ha precisat que per compensar hi haurà càrrecs dels partits que formen el Pacte de govern -format per PSIB, MÉS i Podem- que «no es cobriran».

D'una altra banda, ha assenyalat que la plaça del gerent de la Serra de Tramuntana «es cobreix amb tècnics de la casa» pel que no comportarà més cost i que amb la internalització del servei d'ITV «deixaran d'anar-se'n cinc milions d'euros».

Així, també ha dit que alguns d'aquests departaments «vendran finançats, amb personal i diners» per la transferència de competència i no suposaran «un increment de despesa extraordinària".

Ensenyat ha dit que un cop es transfereixin les competències d'aquestes noves direccions generals, aquests departaments hauran de «desaparèixer" de les altres administracions.

D'aquesta manera, ha manifestat que confia amb que les competències s'acabin per transferir tal com estableix l'Estatut d'Autonomia. «O complim l'Estatut o el canviem», ha asseverat.

Segons ha dit, haver arribat a aquests acords en la reorganització de l'administració insular demostra que «els pactes són possibles, que hi ha capacitat d'entendre i de gestionar projectes ambiciosos, encara que hagi conflictes».

«Es demostra que tres partits podem crear un projecte de govern on deixem les sigles darrere i lluitem per una Mallorca més social, sostenible i democràtica», ha asseverat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.