Setmanari d'informació local - 138 anys

Oceana presenta un visor interactiu de Cabrera per impulsar l'ampliació del parc nacional

10564

Oceana ha presentat, aquest dimecres, una plataforma digital que reuneix un total de vint visors sobre els valors ecològics i pesquers de Cabrera. Amb això, pretén facilitar l'accés a la informació tècnica que avala l'ampliació del parc nacional, però donant un enfocament visual accessible a qualsevol persona interessada. El llançament es produeix el Dia Europeu dels Parcs i pel retard de la presentació de la proposta conjunta dels governs balear i espanyol, pas necessari per avançar amb el procés establert per a l'ampliació del parc.
 
«La Mediterrània és una mar molt castigada, però encara compta amb algunes àrees que poden aspirar a la categoria de parc nacional, com els voltants de Cabrera. Els treballs per a l'ampliació del parc van començar fa una dècada i els retards signifiquen costs i més danys a un entorn natural molt valuós. Per això, animem les autoritats a evitar que la recta final d'aquest procés es compliqui per causes burocràtiques», explica Ricardo Aguilar, director de Recerca i Expedicions d'Oceana a Europa.
 
La nova eina digital agrupa diversos visors específics, entre els quals destaquen els d'espècies amenaçades d'extinció, espècies protegides, zones d'importància per a cetacis i túnids i distribució dels sistemes naturals presents. Aquests darrers s'han de tenir en compte per declarar parcs nacionals, ja que la llei enumera tretze sistemes naturals marins que han de representar-se a la xarxa. La zona proposada aportaria onze, que sumats a les praderies de posidònia del parc actual donaria un total de dotze.
 
El visor interactiu inclou també vídeos i fotografies de les espècies i hàbitats que s'han de protegir. Totes les dades procedeixen de sis expedicions realitzades per Oceana a la zona i informació científica disponible d'altres fonts. A més de la proposta d'ampliació d'Oceana, s'ofereixen enllaços a iniciatives de diversos organismes que coincideixen amb la zona proposada per ampliar el parc.

25 años del Parque Nacional de Cabrera from Oceana on Vimeo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.