Setmanari d'informació local - 138 anys

El candidat a rector de la UIB Rafel Crespí exposa les seves línies sobre recerca a Biel Barceló

10256

Aquest divendres, el candidat a rector de la Universitat de les Illes Balears Rafel Crespí s’ha reunit amb el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló, per tal d'exposar-li les seves línies sobre recerca.

Rafel Crespí defensa que la Universitat ha de fer un paper de lideratge en recerca «que la converteixi en un agent clau i compromès en la transició cap a un model socioeconòmic basat en el coneixement i la innovació». Per aquesta raó, el candidat ha explicat que el seu programa té quatre objectius claus: enfortir les estructures de suport a la recerca, revisar el pla de foment de la recerca actual, desenvolupar el potencial d’innovació de la UIB i incrementar la difusió de l’activitat investigadora.

El candidat ha transmès al vicepresident «la importància per a la recerca universitària d’una convocatòria anual de projectes competitius de caràcter autonòmic, amb una dotació equiparable a les convocatòries d’altres comunitats autònomes». També ha demanat la creació i dotació de la figura de l’investigador IBREA, a semblança dels contractes existents al País Basc (IKERBASQUE) i a Catalunya (ICREA). Per altra banda, el candidat a rector s’ha compromès a revisar la normativa actual de la institució acadèmica sobre patents i spin-­‐offs

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.