Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra de Menorca reclama al Govern la redacció d'un pla per a la millora de l'aire

9736
Menorca és una de les illes amb més ídex de contaminació. | Paramotor Menorca/Menorca Info

Esquerra de Menorca ha reclamat aquest divendres al Govern la redacció d'un pla per a la millora de l'aire. Aquesta reclamació se sustenta en les dades aportades per 'Ecologistes en acció' que apunten al fet que a Balears, en el que va d'any, ja s'ha superat el màxim recomanat d'ozó per metre cúbic d'aire, en moltes més ocasions de les 25 permeses per any.

De les quatre illes, Menorca és la que més contaminants ha registrat fins al moment i aquesta situació arriba just abans de l'estiu quan, amb l'augment de les temperatures i del trànsit de vehicles de motor -sigui per carretera, mar o aire- , «els nivells de contaminació s'incrementen considerablement posant en risc la salut humana», tal com ha assenyalat la formació.

Així, han recordat que des de 2004 és d'obligat compliment l'elaboració de plans per a la millora de l'aire i que des del Govern no s'ha donat cap pas en aquest sentit en els 13 anys de vigència de la norma. En el cas de Menorca, una vegada superats els màxims, tampoc s'ha avisat a la població dels riscos que comporta per a la salut la superació dels mateixos, han constatat des de la formació d'esquerres.

Greu problema

És per aquest motiu, des d'Esquerra de Menorca han mostrat el seu suport a 'Ecologistes en acció' i han exigit al Govern «la immediata redacció d'uns plans per a la millora de l'aire, que limitin el trànsit de vehicles de motor tant en vies urbanes com a interurbanes i també limitin l'activitat de la central termoelèctrica de Maó».

La formació també ha reclamat a les administracions competents a realitzar avisos a la població per preveure els possibles problemes de salut i, al mateix temps, conscienciar a la població d'aquest «greu problema».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.