Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aprova la creació de l'Associació Internacional 'Xarxa Europea de la Pedra en Sec'

9642

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres la creació de l'Associació internacional 'Xarxa Europea de la Pedra en Sec', que s'encarregarà de dissenyar i gestionar l'itinerari.

Segons ha informat la institució insular en un comunicat, el departament de Medi Ambient treballa amb altres entitats europees per crear un itinerari cultural del patrimoni de Pedra en Sec amb l'objectiu de presentar-lo al Programa d'Itineraris Culturals del Consell d'Europa i obtenir la menció Itinerari Cultural del Consell d'Europa.

Per aconseguir això, el ple del Consell ha aprovat crear l'Associació Internacional 'Xarxa Europea de la Pedra en Sec', que s'encarregarà de dissenyar i gestionar l'itinerari. A més, generarà una oferta cultural de qualitat per promoure la diversitat, la cohesió social, la protecció del medi ambient, el desenvolupament local i el senderisme. Així mateix, s'han aprovat inicialment els estatuts de l'associació i l'aportació inicial requerida com a soci de 1.000 euros.

La consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha defensat la necessitat d'unir llocs europeus de Pedra en Sec de vàlua en un itinerari cultural d'àmbit europeu que promocioni els paisatges rurals marcats per aquestes construccions, la tècnica i l'ofici que les va originar, i els valors naturals i culturals associats.

A la iniciativa del Consell per optar a aquesta menció com Itinerari Cultural del Consell d'Europa, també s'han afegit sis socis més, de França, d'Itàlia, de Grècia, de Croàcia, de Xipre i del Regne Unit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.