Setmanari d'informació local - 138 anys

Les millors receptes tradicionals per una Pasqua amb amics i família

9534
Receptes de Pasqua per disfrutar amb amics i familiars. | dBalears

Les festes de Setmana Santa i Pasqua a Mallorca, i al conjunt de les Illes Balears, tenen un denominador comú: la gastronomia. Panades, frit de Pasqua, crespells i robiols formen part del nostre patrimoni culinari que s'estén al llarg dels segles. Unes receptes que es matisen d'illa a illa, de poble a poble i que també tenen la seva idiosincràsia familiar. És per això que dBalears us vol oferir les receptes més tradicionals per gaudir d'uns dies de festa amb amics i família. El 'menú' que vos proposam és el següent:

Panades de carn

Ingredients:
1 tassa d'oli
1 tassa de suc de taronja
2 tasses de saïm fus
1 ou sencer
2 vermells d'ou
Farina, la necessària
500 gr, aproximadament, de carn de porc o de xot
1 sobrassada
Sal i pebre

Realització
Es posen en una ribella tots els ingredients per fer la pasta i es mesclen fins que quedi una massa compacta. És necessària força i constància. Se'ls hi dóna forma de panades i es farceixen amb la carn que tenim preparada. La carn pot ser de porc o de xot tallada a bocins petits o mitjans; sobrassada i xulla. Tot adobat amb sal i pebre. Una vegada farcides es tapen amb la pasta i s'acaba de donar forma de panada amb els dits. Finalment, les enfornam durant ¾ d'hora a 200 graus. En sortir del forn, les deixam reposar, més o menys una hora, i ja tenim les panades llestes per ser menjades i gaudides.

Frit de Pasqua

Ingredients:
1 kg de freixura de xot
1 kg de patates
2 pebres vermells
1 ceba
Entre 7 i 8 alls
250gr de faves tendres
4 manats de cebes tendres
1 pebre de cirereta
1 manat de fonoll ben tendre
2 fulles de llorer
Sal, pebre i oli

Realització
Tallam la freixura a trossos petits i la fregim dins una pella amb oli i hi afegim el pebre de cirereta, el llorer i els alls. Quan la carn és cuita, la decantam i la reservam dins una greixonera. Després tallam les verdures, a la menuda, i les fregim cada una per separat. Finalment, fregim la patata tallada també a trossos petits. Després, es mescla tota la verdura i la carn a la greixonera de la freixura i hi afegim el fonoll picat. Es prova el punt de sal i es deixa reposar 30 minuts, i ja podeu gaudir d'un magnífic frit de Pasqua.

Crespells i robiols

Ingredients:
300 gr de sucre
300 gr de saïm fus
3 vermells d'ou
1 tassa d'oli
1 tassa de suc de taronja
1 tasseta d'anís
Taronja i llimona ratllada
Un puntet de canyella
1 kg de farina
1/2 kg de cabell d'àngel, crema, confitura, xocolata, etc.

Realització
Es mesclen els ingredients per fer la pasta i es lliguen suaument fins a aconseguir una massa ben fina. Al contrari que les panades, aquí hi cal més delicadesa. Una vegada tenim la pasta feta, en el cas dels crespells se'ls hi dóna forma amb els motlles més tradicionals: cors, estrelles, palmeres, etc. En el cas dels robiols, es dóna la forma a la pasta de mitja lluna i es farceixen amb els ingredients que volem: pot ser cabell d'àngel, crema i brossat (que són els més tradicionals); o bé, xocolata, confitures de tots els sabors i aromes; i fins i tot (per als més agosarats) es poden fer robiols salats amb formatge. Finalment, els enfornam durant 20 minuts i ja estan llestos per gaudir i xalar de les millors postres de Pasqua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.