Setmanari d'informació local - 138 anys

Els grups parlamentaris celebren l'aposta unànime per lluitar contra les prospeccions

9076

El portaveu del grup parlamentari MÉS per Mallorca, David Abril, ha dit que aquest dimarts serà un «dia històric» per a les Balears, davant l'anunci de tots els grups parlamentaris de les Balears de donar suport a la presa en consideració de la proposició per un Mediterrani lliure de prospeccions, que es debatrà en el ple de la Cambra.

Amb tot, Abril ha apuntat que espera que també es pugui parlar de «dia històric» quan la iniciativa arribi al Congrés dels Diputats. «No val l'excusa de l'argument econòmic esgrimit amb la tarifa plana, perquè aquesta PL preveu una disposició transitòria que anul·laria la possibilitat de pagar indemnitzacions», ha afegit sobre aquesta qüestió el portaveu ecosobiranista.

En el mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu del grup parlamentari del PP, Margalida Prohens, qui ha celebrat que es porti endavant aquesta iniciativa que estableix que «ha d'haver una seguretat jurídica per a les exploracions que tenen data anterior a l'aprovació de la Llei».

Amb tot, Prohens ha recordat que «la darrera paraula» és del Ministeri de Medi Ambient «i per ara el que està fent i crec que ho seguirà fent és fer informes mediambientals negatius per aturar totes les prospeccions que va aprovar el Govern de Zapatero», ha asseverat.

Per la seva banda, la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha agraït la ciutadania «que va lluitar per fer una llei per impedir les prospeccions».

Aquest dimarts, el Parlament tancarà la seva sessió plenària amb el debat de presa en consideració de la Proposició de llei amb el suport de tots els grups parlamentaris sobre la protecció del mar Mediterrani sota la jurisdicció espanyola dels danys que pugui produir l'exploració, recerca i explotació de hidrocarburs i altres substàncies minerals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.