Setmanari d'informació local - 138 anys

Martí: «Aquest decret no rema en la direcció de la normalització lingüística»

8306
Nel Martí, portaveu de MÉS per Menorca. | Arxiu

MÉS per Menorca no comparteix el contingut del Projecte de Decret d'exigència del coneixement de llengua catalana del Servei de Salut de les Illes Balears, que es va publicar al Boib de dia 23 de febrer, i demana «la seva retirada».

Per a Nel Martí, portaveu de la formació, el contingut del Projecte de Decret suposa una nova moratòria perquè el personal sanitari no hagi d'acreditar competència lingüística en català. «I una cosa és flexibilitzar el sistema d'acreditació perquè tinguem els millors metges que puguin atendre als seus usuaris en català i castellà, encara que sigui amb un temps d'adaptació, i una altra prescindir del requisit de català que garanteix que qualsevol pacient pugui ser atès amb la seva llengua». 

Segons el diputat, «el text d'aquest decret no compleix amb la voluntat expressada en els Acords pel Canvi de modificar la legislació per a recuperar el requisit de coneixement de català per a accedir a l'administració». Per a Martí «la normalització de la llengua catalana en l'àmbit sanitari és clau i urgent, encara que es faci amb procediments especials per a evitar que cap especialitat quedi desatesa, perquè és l'única forma de garantir els drets lingüístics dels pacients».

Acords pel Canvi

Així, MÉS per Menorca ha demanat al Govern que resolgui l'error, retiri l'actual text i n'elabori un de nou d'acord amb la voluntat dels Acords pel Canvi, i amb els criteris expressats en el Consell Social de la Llengua. Per a Martí «és fonamental que tot el Govern remi en la mateixa direcció de la normalització lingüística, i que no es tramiti cap normativa relacionada amb el coneixement de català sense que hagi estat revisada i valorada per la Direcció General de Política Lingüística».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.