Setmanari d'informació local - 138 anys

Les empreses de Son Castelló i Can Valero podrien albergar unes 50 hectàrees de plaques fotovoltaiques

8178

L'Associació d'Industrials de Mallorca (Asima) ha finalitzat dos estudis sobre el potencial fotovoltaic de les cobertes de les empreses ubicades als polígons empresarials de Son Castelló i Can Valero.

Segons conclouen, «podrien instal·lar-se en les cobertes útils de les més de 1.400 empreses d'aquests polígons un total de 50 hectàrees de plaques fotovoltaiques, el que suposaria una potència pic instal·lada de 73 MW». Així, el director d'Asima, Alejando Sáenz ha explicat que en el cas de Son Castelló estaríem parlant d'unes 40,3 hectàrees amb una potència pic de 62 MW i, en el de Can Valero, 7,3 hectàrees amb una potència pic de 11,2 MW, «equivalent entre els dos a quasi 50 camps de futbol» i que generarien l'energia equivalent a «la demanda elèctrica de més de 32.100 llars de Palma».

En aquest sentit, ha aprofundit en la idea que la posada en marxa d'aquest projecte evitaria anualment l'emissió de 82 tones de CO2 a l'atmosfera, «una quantitat de CO2 equivalent a plantar 11,4 milions d'arbres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.