Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Audiència notificarà la sentència del cas Nóos aquest divendres

8070
Europa Press

La Secció Primera de l'Audiència de les Balears notificarà aquest divendres, a les 12 hores, la sentència del cas Nóos i, per tant, es coneixerà el dictamen del tribunal sobre Cristina de Borbó a qui Manos Limpias li demana vuit anys de presó i, sobre Iñaki Urdangarin, a qui la Fiscalia manté 19 anys i mig de presó.

La magistrada encarregada de redactar la resolució, Samantha Romero, l'ha finalitzada després de sol·licitar un període especial per assumir en exclusiva aquesta feina. D'aquesta manera es farà pública la resolució judicial més esperada de l'any, després que el 22 de juny el judici quedarà vist per a sentència.

Cal recordar que la Fiscalia manté els 19 anys i mig de presó per a Urdangarin, per no mostrar penediment. Per una altra banda, per a l'exsoci, Diego Torres, la Fiscalia demanava 16 anys i mig, per presumptament liderar una trama empresarial amb la qual s'apoderaren de fins a 6,2 milions d'euros de il·legalment.

Després del judici, el fiscal anticorrupció Horrach no va modificar la petició de presó després que aquests no mostraren cap penediment ni tornaren els doblers defraudats.

17 ACUSATS ESPEREN LA RESOLUCIÓ

En total hi ha 17 acusats que esperen la resolució judicial que es coneixerà aquest divendres a les 12 hores. Originalment eren 18 però el cunyat de Diego Torres, Miguel Tejeiro, va ser absolt i va passar a ser testimoni en el procediment.

Per a l'expresident del Govern, Jaume Matas, es va rebaixar la petició de condemna d'onze a cinc anys pels delictes relacionats amb els contractes entre el Govern i l'Institut Nóos, després d'aplicar l'atenuant de reparació de danys ja que Matas entregà 900.000 euros de la venda del palauet.

També sol·licitava onze anys de presó per a l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau; vuit anys per a l'exdirector general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, l'exdirectora de gestió, Elisa Maldonado, i per a l'exsecretari autonòmic de Turisme i Projectes Estratègics de la Generalitat Valenciana, Luis Lobón.

Per al successor de Vela, José Manuel Aguilar, demana sis anys de presó; per a l'exconsellera delegada de la Fundación Madrid 16 (que depén de l'Ajuntament de Madrid), cinc anys i tres mesos; i para l'advocat Salvador Trinxet, que presumptament va ajudar a planejar la xarxa d'evasió fiscal internacional, tres anys.

Per a la dona de Diego Torres, Ana Maria Tejeiro, el fiscal demana dos anys de presó, així com a per a l'excontable de l'Institut Nóos, Marco Antonio Tejeiro.

Per la seva part, José Luis Ballester, exdirector general d'Esports amb Matas i l'exgerent de la fundació Illesport, Gonzalo Bernal afronten peticions de dos anys de presó amb l'opció de substituir-los per 12.600 euros de multa.

Altres acusats de l'àmbit del Govern, l'exdirector de l'Ibatur, Juan Carlos Alía i l'exassessor legal d'aquesta empresa pública, Miquel Àngel Bonet, afronten peticions d'un any de presó, a substituir per 6.750 euros de multa en el cas d'Alía i de 4.050 euros en el de Bonet.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.