Setmanari d'informació local - 138 anys

Puigdemont: «Ens hem sentit jutjats tots i ens hem sentit representats amb les paraules de Mas, Ortega i Rigau»

7936

El judici contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per haver permès la consulta del 9N ha quedat vist per a sentència aquest divendres horabaixa.

El president de la Generalitat en el moment de la celebració de la consulta del 9-N, Artur Mas, se n'ha tornat a responsabilitzar. Ho ha fet en el torn final de paraula i ho ha justificat per la demanda de la gent i del Parlament de Catalunya. «Sóc responsable d'haver ideat i impulsat el 9-N.» Tot i això, Mas defensa que no han comès cap delicte, ni ell, ni Ortega, ni Rigau ni Homs: «Estem íntimament convençuts que no vam cometre cap tipus de delicte.»

Artur Mas ha subratllat que l'èxit del 9-N no va agradar a determinades instàncies de l'Estat i del govern espanyol, i com que es va considerar un desafiament, ara es pretén que aquest desafiament es pagui per part d'alguns, ha afirmat.

Mas s'ha preguntat quants judicis d'aquestes característiques s'haurien d'haver celebrat tenint en compte les desobediències que el govern espanyol fa constantment al TC.

De la seva banda, el fiscal Sánchez Ulled havia afirmat prèviament que «El TC no es podia imaginar una deslleialtat constitucional d'aquest calibre».

Una vegada acabat el judici, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau. A l'acte, també hi ha assistit el diputat al Congrés Francesc Homs. Amb aquesta recepció, Puigdemont ha tornat a manifestar el seu suport als encausats per la consulta sobiranista, com ja va fer aquest dilluns, acompanyant-los fins a les portes del Palau de Justícia.

Després de la reunió, Puigdemont i Mas han ofert una roda de premsa a la sala Torres-García, la que s'utilitza per als actes considerats més transcendentals.

Puigdemont ha explicat en les seves paraules que en aquest judici ens «hem sentit jutjats tots i ens hem sentit representats amb les paraules de tots».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.