Setmanari d'informació local - 138 anys

«Desmuntant Sant Valentí», la campanya del Consell per desmitificar l’amor romàntic

7866

La Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca impulsa la campanya «Desmuntant Sant Valentí» que s’emmarca dins del Pacte Ciutadà per una Mallorca lliure de violències masclistes. Així, es preveu fer un seguit d’activitats (tallers educatius, monòlegs, i activitats lúdiques) pels municipis de Mallorca que ajudin a desmuntar el mite de l’amor romàntic i contribuir a promoure relacions afectives igualitàries i saludables, basades en el respecte.

La directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, ho ha explicat així: «Aquesta celebració està presidida pel mite de l’amor romàntic que limita l’amor a una sola forma d’estimar, sovint allunyada de la vida real, i el circumscriu a l’àmbit de la parella. Els missatges de l’amor romàntic són pertot arreu: a les pel·lícules, les cançons, els anuncis, les sèries, el llenguatge, i està tan normalitzat i arrelat a les nostres vides que és difícil desfer-se’n, especialment la gent més jove».

Entre les activitats que es proposen hi ha la monologuista feminista Patricia Sornosa amb l'espectacle «Género fresco» que actuarà l'11 de febrer al Teatre d’Alaró i, el 12, a Sa Congregació de sa Pobla, ambdues funcions a les 19 hores, amb entrada gratuïta.

El mateix dia 14, el Consell prepara una acció conjunta per visibilitzar la campanya «Desmuntant Sant Valentí» amb l’Ajuntament d’Inca i el de Santa Maria.

A més, entre les activitats proposades en la programació de l’escola igualitària Genèrica, s’oferirà un taller per a adolescents «Enamora’t» que, precisament, vol acostar els joves a una forma d’estimar igualitària i respectuosa. «L’amor romàntic defensa idees com que ser una mitja taronja, estar gelós i controlar, són una mostra d’amor. Frases del tipus 'sense tu no som res' o  idees de si no tens parella has fracassat... presenten l’amor com una utopia desitjable, pel qual val la pena fer qualsevol cosa per aconseguir-lo. I això és perillós, perquè després ens trobam amb casos de maltractament o relacions insanes. Per això, la Direcció Insular d’Igualtat vol desmuntar aquest mite i contribuir a promoure relacions afectives saludables, basades en el respecte i igualitàries», ha aclarit Nina Parrón.

En aquesta programació, també hi trobam la presentació del còmic sobre Catalina Homar a Can Alcover, el dia 15 de febrer. «Catalina Homar és un exemple de la idea de l’amor romàntic: un 'príncep blau' s’enamora d’una jove pagesa i la introdueix al seu món, més interessant, elevant-la de categoria social. Però, en realitat ens parla d’una història de discriminació i sotmetiment per gènere i de poder de l’home sobre la dona».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.