Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 200 entitats i 2.500 persones adherides al Pacte Social contra violència masclista

7664
Un total de 200 entitats i 2.500 persones adherides al Pacte Social contra violència masclista.

La consellera de Presidència i portaveu de Govern, Pilar Costa, ha explicat que «avui dia» hi ha adherides unes 200 entitats i un total de 2.500 persones al Pacte Social contra violències masclistes, promogut a través de l'Institut Balear de la Dona.

El programa va néixer amb l'objectiu de mobilitzar i implicar a tota la ciutadania de les Balears en la prevenció, la denúncia i l'eradicació de les violències masclistes amb accions concretes, més enllà d'una mera declaració institucional.

Respecte a l'aplicació que s'està fent de la Llei d'Igualtat aprovada l'any 2016, Costa ha assegurat que es tracta d'un «fet històric» en la qual participaren tots els grups polítics i que ha permès fer feina en favor de la igualtat entre home i dones a le Illes Balears.

D'altra banda, Costa ha especificat que el Pla de Mesures contra les violències masclistes 2017-2020, servirà com a «full de ruta per al desplegament de la Llei».

A més, la portaveu ha indicat que es tracta d'un Pla que implica a totes les Conselleries i que compta amb una partida pressupostària fins a l'any 2020.

Cursos de coeducació

Entre les mesures que ha destacat la consellera que s'han iniciat en 2017 es troben uns cursos de coeducació que tenen com a objectiu prevenir la violència masclista.

De moment, ha indicat Costa, han participat 90 persones en aquests cursos destinats al professorat perquè implantin des de les aules el rebuig a la violència de gènere.

Igualment, la portaveu ha informat que s'estan duent a terme activitats i formació en matèria d'ocupació per a les dones que sofreixen o han sofert aquest tipus de violència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.