Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi engega una «ofensiva» institucional per reclamar un canvi en el repartiment de l’impost turístic

7574
El Pi engega una «ofensiva» institucional per reclamar un canvi en el repartiment de l’impost turístic. | Arxiu

«Ofensiva» d’El Pi a totes les institucions per tal d’aconseguir que el Govern faci un repartiment més just dels fons recaptats amb l’Impost Turístic que tengui en compte els ajuntaments. 

El Pi pretén que es modifiquin les regles de funcionament de la Comissió de l’Impuls Sostenible per tal que les propostes del Govern «necessitin d’un mínim de consens entre les parts per ser aprovades i a més, establir uns criteris objectius que obligassin a un cert consens en el repartiment». 

La formació, en aquest sentit, presentarà en el Parlament de les Illes Balears, en el Consell de Mallorca i en els ajuntaments on hi té representació una proposta perquè els criteris siguin o bé per zones o bé per administracions.

«Si és per zones que com a mínim el 50% o un determinat percentatge dels fons recaptats s'han de dedicar a la zona d'on provenen els recursos (a infraestructures i equipaments directament vinculats i que donen servei a aquestes zones). Si és per administracions que com a mínim el 30% o un determinat percentatge dels fons recaptats per un municipi s’hagin de dedicar als projectes presentats pels ajuntaments», explica la iniciativa. 

Turisme sostenible

El Pi recorda que l’Impost de Turisme Sostenible és finalista i ha d’anar destinat a la protecció, preservació i recuperació del medi natural o la millora de la qualitat i la competitivitat del sector turístic, «on el paper dels ajuntaments és molt rellevant». La formació critica que a la primera convocatòria de repartiment del fons «no s’hagi acceptat cap dels més de 100 projectes presentats pels ajuntaments de Balears, una manera de fer perdre temps i recursos a les administracions que millor coneixen i gestionen les necessitats de la gent». 

Durant la tramitació del Projecte de Llei, El Pi ja presentà una esmena que fou rebutjada pels partits del Pacte on es reclamaven una criteris objectius i mecanismes que obligassin a un decidir entre les parts i no permetessin que «primàs, sense necessitat de consens, l’opinió del Govern, que és exactament el que ha passat a aquesta primera convocatòria». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.