Setmanari d'informació local - 138 anys

Feministes posen en marxa una campanya per impedir l'actuació de Jorge Cremades

7488
El col·lectiu Feministes en Acció i l’Associació de Dones de les Illes Balears per la Salut Feminista han posat en marxa una campanya.

El col·lectiu Feministes en Acció i l'Associació de Dones de les Illes Balears per la Salut Feminista han posat en marxa una campanya a través de change.org per impedir que es dugui a terme l'actuació de l'humorista Jorge Cremades que es preveu que tengui lloc el pròxim 18 de febrer a Trui Teatre. La campanya per aturar l'actuació de Cremades és deu «als seus comentaris sexistes i masclistes a les seves actuacions i vídeos», han informat.

Segons les feministes, no entenen com es pot dur a un humorista i reconegut masclista pels seus vídeos que «fa apologia al masclisme». En aquest sentit, consideren que donar veu a una persona que a través del contingut dels seus vídeos incita a exercir actituds masclistes i sexistes, «i el que ens resulta molt més greu, en alguns d'ells incita a la violació de forma explícita» en algun dels vídeos com 'Com emportar-te una noia al llit' 'Vas borratxa i estàs sola?', «ens sembla denigrant», han denunciat els col·lectius feministes, «més encara quan és famós i té milions de seguidors a les diferents xarxes socials».

Un altre dels arguments que han aportat les feministes per denunciar l'actuació de l'humorista són algunes de les declaracions al mitjà de comunicació 'El Español', on afirma que «hi ha més violacions a homes que a dones». «El que aconsegueixen és reafirmar les actituds masclistes més agressives, naturalitzant un tipus de pràctiques que sota l'empara de 'guerra entre sexes' el que emet són missatges impregnats de violència masclista, la qual cosa resulta molt preocupant, ja que els que li segueixen en la seva gran majoria són persones joves que veuen al còmic com el seu ideal de mascle», lamenten.

Les promotores de la campanya pensen que la difusió de vídeos d'aquestes característiques, «amb gran contingut sexista i masclista va en contra de la lluita de les dones que des del feminisme reivindicam que s'articulin mecanismes per evitar les agressions a dones». «Més encara quan segons dades, a Espanya tenim 9040 denúncies de violacions en els últims set anys i en el 2016 s'han comès més de 100 feminicidis i que en el que portem del 2017 s'hagin assassinat per violència masclista a 5 dones», han afegit.

Per tot, des de Feministes en Acció i ADIBS Feminista demanen a Trui Teatre que anul·li l'actuació de Jorge Cremades, «personatge que amb el seu discurs contribueix a perpetuar el masclisme entre les persones més joves; i es posicionin en contra de les violències masclistes i dels missatges sexistes que el que feixos és contribuir al manteniment de les desigualtats de gènere».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.