Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia greus deficiències en la declaració d’impacte ambiental del Molinar

7480
Membres d'Al Molinar Port Petit.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa denunciat les «greus deficiències» en el contingut tècnic de la declaració d'impacte ambiental (DIA) del projecte d'ampliació del Club Marítim del Molinar, ja que pareix una «còpia» dels arguments favorables exposats pels promotors.

Així ho han manifestat després d'haver analitzat tant la documentació de l'expedient com la de la DIA de la qual han denunciat «la falta de rigor», ja que «no només no respon als arguments contraris» a l'ampliació de les diferents administracions de les Illes Balears, sinó que «ni tan sols realitza una anàlisi crítica dels estudis i arguments presentats pel promotor».

Des del GOB censuren que la resolució «es limita a acceptar-los i a donar-los tots per bons encara que hi hagi informes concrets d'organismes oficials que determinen la seva insuficiència».

En aquest sentit, lamenten que es produeixen deficiències tècniques en l'anàlisi de l'impacte sobre la dinàmica de litoral i processos sedimentaris; en l'anàlisi de dispersió de contaminants i plomes de dragatge; en l'anàlisi d'impacte paisatgístic i que es dóna una absència d'aspectes rellevants que «no han estat considerats en el procés de l'evolució ambiental».

Per això, el GOB creu que «sobren els motius» per considerar inadmissible la DIA favorable del Ministeri, i així ho donaran a conèixer mitjançant «un informe detallat de deficiències» que faran arribar tant al Ministeri com a l'Autoritat Portuària de Balears (APB).

Així mateix, des del GOB i la resta d'entitats integrades dins de la campanya Al Molinar, Port Petit, insisteixen a demanar «la paralització de la tramitació i la retirada immediata» del projecte d'ampliació del port del Molinar al Ministeri.

A més, demanen a la APB que acordi de «definitivament» en el Consell d'Administració «la recuperació de la concessió portuària del Molinar, tal com ha manifestat en diverses ocasions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.