Setmanari d'informació local - 138 anys

El Teatre Principal acollirà aquest divendres els Premis Ciutat de Palma

7396
El Teatre Principal de Palma acollirà aquest divendres, a partir de les 19.00 hores, la gala dels Premis Ciutat de Palma 2016.

El Teatre Principal de Palma acollirà aquest divendres, a partir de les 19.00 hores, la gala dels Premis Ciutat de Palma 2016, dotats amb un total de 74.000 euros i els protagonistes dels quals seran la música, el teatre i les arts visuals. L'escenari es convertirà a més en un cabaret on el grup guanyador del premi Bonet de Sant Pere serà una peça fonamental de la vetllada.

L'equip responsable de la posada en escena de l'edició d'aquesta cerimònia són, com l'any passat, professionals de les arts escèniques, mentre que la direcció artística recaurà en Joan Fullana, director d'escena, dramaturg i actor, a més de fundador de la companyia Corcada Teatre.

Alguns dels seus treballs més recents i destacats són 'Rinoceront' (Teatre Principal), 'Abans que arribi l'alemany' (Cap de bestiar de cap de bestiar), 'Quan vènia l'esquadra' (El somni produccions) o 'Cabaret Íntim' (Corcada Teatre).

Per la seva banda, els presentadors de la gala seran l'actriu i cantant Rosa Serra i l'actor i també cantant Toni Vallès. A més, Calpurnio (Eduardo Pelegrín), guanyador del premi de còmic de la passada edició, ha ideat la part visual de la cerimònia.

La gala comptarà amb la música en directe del grup guanyador del Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere al millor enregistrament musical alhora que es representarà un fragment de l'obra guardonada amb el Premi Llorenç Moyà, la qual cosa suposa les dues principals novetats d'aquest any.

Precisament, Bonet de Sant Pere serà un altre dels protagonistes de la vetllada, ja que en 2017 es commemora el centenari del seu naixement.

Per a la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política, Bonet de Sant Pere és una de les figures més rellevants del segle XX en l'àmbit musical, figura local que es va convertir en internacional i que «resulta fonamental per explicar part de la història cultural contemporània de Palma».

En total, es lliuraran 74.000 euros en premis. Els guardons que aquest any s'han convocat són els de Llorenç Vilallonga de Novel·la (26.000 euros); Joan Alcover de Poesia (12.000); Antoni Gelabert d'Arts Plàstiques (12.000); Còmic (10.000); Bonet de Sant Pere al millor enregistrament musical (6.000); Textos de Teatre, commemoració any Llorenç Moyà (8.000) i Beca de recerca (5.000 euros).

En aquesta edició no s'han convocat els tres guardons de curtmetratges per redefinir el premi sobre la base dels suggeriments del sector i adaptar-los a la nova realitat del món audiovisual. Per 2017  està previst que es convoquin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.