Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca celebra la Diada del poble menorquí

7330
Diada de Menorca.

El 17 de gener a Menorca es commemora la incorporació de l’illa a la corona catalanoaragonesa arran de l’ocupació de les tropes d’Alfons el Liberal l’any 1287, coincidint amb la festa religiosa de Sant Antoni, a qui, segons la tradició, havien invocat les tropes del rei cristià per tal de guanyar en la lluita.

Així, tot i les baixes temperatures, el fred no ha impedit que se celebri la commemoració de la conquesta de Menorca, enguany fa 730 anys, pel rei Alfons III amb la tradicional processó dels 'Tres Tocs' que picà el rei a la porta en arribar a Ciutadella.

Amb unes temperatures d'entre 5 i 6 graus, la comitiva ha sortit de la Catedral dirigida per la imatge de Sant Antoni. Encara que existia el perill que no es pogués celebrar la processó a la plaça a causa del mal temps, la tradicional desfilada s'ha pogut celebrar a l'exterior.

Al capdavant, els regidors que representen la Corporació de Ciutadella a la processó, a cavall: Juan García (PSOE), encarregat de dur el penó, José López (PSM) i Diego Pons (PP), i després, seguida pel clergat, amb la participació per primera vegada del nou bisbe Francesc Conesa; i autoritats civils i militars.

Joan Carrasco (PP), ha protagonitzat els Tres Tocs, damunt la rajola de la Tau a la plaça. Ha estat el moment en el qual s'ha commemorat l'entrada de les tropes d'Alfons III a l'antiga Ciutadella.

Per segon any consecutiu, com va decidir el ple municipal, la Banda de Música no ha interpretat la Marxa Reial. La comitiva ha seguit cap al carrer de Maó en direcció a la Catedral, mentre el clergat ha entonat el 'Teu Deum'.

D'altra banda, a partir de les 18:00 hores, podeu seguir en directe el Ple de la Diada de Menorca clicant en el següent enllaç. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.