Setmanari d'informació local - 138 anys

«La Llei Montoro està pensada per a fer incapaços els ajuntaments»

7186
El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló.

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha anunciat que una de les reivindicacions que portarà el Govern a la VI Conferència de Presidents, prevista per al pròxim 17 de gener a Madrid, és el desbloqueig dels 400 milions d'euros als ajuntaments de les Balears del romanent del 2015 per «culpa de la Llei d'Estabilitat Pressupostària, coneguda com a Llei Montoro».

Així ho ha anunciat Barceló, després de la trobada que ha tengut lloc aquest dimarts en el Consolat de Mar amb la presidenta del Govern, Francina Armengol i els presidents dels consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i el president de la Felib.

Per la seva banda, el president de la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib), Joan Carles Verd, ha agraït al Govern «la seva sensibilitat cap als ajuntaments» i ha mostrat la seva preocupació perquè «més enllà que el Govern espanyol enviï els seus recursos a les Balears» no se'ls permeti utilitzar aquests doblers per invertir-ho.

D'aquesta manera, ha censurat que és «molt injusta» la «situació» provocada «per la Llei Montoro» que «està pensada», segons ha assegurat, «per culpabilitzar als ajuntaments com si fossin administracions foradades». «És injust que Alcúdia, que té superàvit, no pugui utilitzar aquests doblers ni per arreglar els seus carrers», ha assenyalat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.