Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort estudia canviar la jornada dels Bombers «per adaptar-la a la normativa»

7160
Bombers de Palma.

Davant les protestes per part dels Bombers de Palma aquest dilluns matí, l'Ajuntament ha informat que «des de fa mesos» cerca una solució per a la petició de remuneració de l'excés de jornada que reclamen els sindicats del cos de Bombers de Palma i ha explicat que l'àrea de Seguretat Ciutadana «estudia canviar la jornada, per adaptar-la a la normativa estatal i europea».

Segons un informe dels serveis jurídics, els Bombers de Palma no poden ser remunerats per l'excés de jornada, perquè ja la cobren en el seu complement específic. No obstant això, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana «s'està fent feina per trobar les fórmules adequades per redreçar la situació que plantegen els sindicats».

En aquest sentit, l'establiment d'una jornada de vuit hores diàries i de 40 setmanals podria ser una de les solucions que s'estudien, la qual cosa permetria no alterar el servei que ofereix el cos de Bombers de Palma ni la qualitat d'aquest.

Cal recordar que la jornada de 24 hores contradiu la directriu europea 2003/88 que estableix que les jornades no superaran les vuit hores en horari nocturn en períodes de 24 hores, i el descans d'11 hores consecutives en el curs de cada període de 24 hores.

Al mateix temps, Seguretat Ciutadana fa feina de «coordinadament» amb el Govern perquè s'augmenti de categoria als Bombers de Palma i passar de l'actual C2 al C1, amb un increment de la retribució.

En qualsevol cas, asseguren, l'objectiu de Cort «és trobar la solució que sigui més beneficiosa» per a les reclamacions del cos de Bombers de Palma com per a la ciutadania que rep els seus serveis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.