Setmanari d'informació local - 138 anys

Els animalistes recorren a la via jurídica per il·legalitzar el correbou de Fornalutx

7078
Mallorca Sense Sang (AnimaNaturalis i CAS Internacional) i l'Associació Animalista de Balears (Assaib) han registrat davant l'Ajuntament de Fornalutx una denúncia.

Mallorca Sense Sang (AnimaNaturalis i CAS Internacional) i l'Associació Animalista de Balears (Assaib) han registrat davant l'Ajuntament de Fornalutx una denúncia per «il·legalitzar administrativament» el 'correbou' del municipi.

Segons han informat, la denúncia es basa en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó que dóna la raó a l'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels animals (Anpba), que va interposar un contenciós administratiu contra la il·legalitat del toro fermat per una soga del municipi d'Astudillo.

Les entitats animalistes expliquen que en aquesta sentència s'utilitzen «els mateixos arguments» en els quals s'han basat les anteriors denúncies davant la Conselleria d'Agricultura en 2014 i 2015.

Ambdues associacions denuncien la incompetència de la Conselleria per il·legalitzar el 'correbou' de Fornalutx i per sancionar a l'Ajuntament de Muro que «va incomplir la llei gastant-se 10.000 euros en entrades per a la correguda de toros de l'estiu passat, un fet prohibit».

El portaveu de la campanya Mallorca Sense Sang, Guillermo Amengual, assegura que estan «farts» de «la incompetència de les administracions de Mallorca per no fer complir les lleis».

«Pareix que el sector taurí és intocable i poden delinquir sense cap conseqüència; cada any són moltíssimes les il·legalitats que cometen els taurins i se segueixen burlant de les lleis, ordenances i administracions», ha criticat.

Per això, assegura que «vist el nul compliment» per part dels ajuntaments de les ordenances municipals i autonòmiques, les entitats animalistes han decidit optar per «la via jurídica i demanar responsabilitats amb dimissions a qui correspongui».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.