Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB denuncia la «incompetència» de la AEMET i la «manca de reflexos» d’Educació

6788
Alumnes de l'IES Binissalem entrant als barracons aquest dilluns matí.

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia la manca de previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que, tot i que el passat divendres preveia «precipitacions localment fortes o persistents» per a le Illes Balears, fins avui mati a les 07:20 hores no ha declarat «l'alerta taronja» quan els municipis de Porreres i Campos ja patien inundacions i molts d'estudiants eren anant cap als centres escolars acompanyats de familiars o amb els autocars.


Fotografia: Javier Martos, professor IES Binissalem.

Des de UOB denuncien que a la «incompetència» de l'AEMET cal sumar la manca de reflexos dels responsables de la Conselleria d'Educació, ja que fins a les 09:15 hores el Cap del Departament de Planificació i Centres, Jaume March, no ha avisat les escoles a través del Gestib que s'havia declarat l'alerta taronja.

En aquest sentit han assegurat que el caos que s'ha viscut avui matí a molts centres escolars del sud i de llevant de Mallorca però també d'Eivissa ha estat memorable, ja que a la tempesta de llamps i de trons s'hi ha sumat la manca d'informació sobre l'estat de les carreteres, la improvisació, les goteres, carreres tallades per inundacions, pares anant a cercar els fills a mig matí, classes interrompudes, pobles totalment aïllats durant hores, docents sense saber quan i com podria tornar a casa, etc.

Fotografia: Javier Martos, IES Binisslem.


Destaquen la «curiosa» previsió per part de l'AEMET, que així com va sí va declarar l'alerta vermella a Múrcia o al País Valencià no va saber preveure la pluja torrencial que durant la nit de diumenge ha provocat inundacions a Eivissa i al Llevant i al Sud de Mallorca. Igualment, apunten que «crida l'atenció» que mentre l'Ajuntament de Palma ja havia activat el protocol d'inundacions i havia enviat 14 brigades municipals als carrers, els responsables d'Educació continuaven «entabanats» i sense prendre mesures.

Així, conclouen com «la manca de reflexos de la Conselleria d'Educació» ha quedat, una vegada més i com ja va passar davant els fets del CEIP de Son Roca, més que en evidència, ja que fins al final del matí d'avui (13:09 hores) no ha decidit enviar els centres un comunicat amb el contingut següent: «Educació suspèn les classes aquest dilluns matí i aquest dimarts als municipis de Campos, Algaida, Porreres, Ses Salines, Puigpunyent i Llucmajor». A més, hores més tard la Conselleria ha emès l'avís d'ampliació de la suspensió, afectant també als centres d'Andratx, Estellencs, Esporles, Valldemossa, Deià, Sóller, Fornalutx, Escorca, Pollença, Mancor de la Vall i Selva.  

Des d'UOB exigeixen explicacions a la responsable d'AEMET a Balears, María José Guerrero, al conseller d'Educació, Martí March, i reclamen que es depurin les responsabilitats corresponents.

Desprès de la reunió mantinguda avui amb la direcció general d?Emergències la Conselleria d?Educació i Universitat amplia la suspensió de les classes per demà dimarts, als centres educatius de la Serra de Tramuntana a Mallorca. Concretament als col·legis dels següents municipis: Andratx, Estellencs, Puigpunyent, Esporles, Valldemossa, Deià, Sóller, Fornalutx, Escorca, Pollença, Mancor de la Vall i Selva.  
 
A la resta de l?illa de Mallorca, així com a Menorca, Eivissa i Formentera els centres educatius romandran oberts malgrat es recomana prudència per fenòmens meteorològics adversos, especialment de vent fort a Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.