Setmanari d'informació local - 138 anys

March: «amb aquest acord ens trobam en el principi de la fi de la LOMCE»

6380
Conferència Sectorial d'Educació a Madrid.

La Conferència Sectorial d'Educació, que ha reunit al ministre espanyol Íñigo Méndez de Vigo i a tots els consellers del ram, ha finalitzat amb un acord gairebé unànime entorn de l'esborrany del projecte de reial decret llei que introdueix canvis en les avaluacions finals de la LOMCE.

Per la seva banda, el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha assegurat que «amb aquest acord a la conferència sectorial ens trobam en el principi de la fi de la LOMCE» afegint que «el Ministeri d'Espanya ha fet de la necessitat virtut i ha reconegut la necessitat de paralitzar la LOMCE si vol tenir alguna opció per a un pacte educatiu».

March ha afirmat que «és un triomf de tota la comunitat educativa i una confirmació del que era un clam general i que tantes vegades hem fet arribar al Ministeri espanyol, la necessitat de pactar una llei educativa perquè només des del consens es pot garantir una llei estable i posar les bases d'un sistema educatiu de qualitat i equitatiu».

La Sectorial d'Educació ha aprovat avui mantenir una prova a final de Batxillerat, pràcticament idèntica al que ha estat fins ara la Selectivitat. S'han eliminat les revàlides i tant a l'ESO com a Primària es preveuen només proves d'avaluació diagnòstica de caràcter mostral. A més també es preveu un títol únic d'ESO que no distingirà entre l'opció acadèmica i l'aplicada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.