Setmanari d'informació local - 138 anys

Sebastià Lliteres: «La situació geogràfica de Porreres fou clau per a la repressió»

6134
Treballs arqueològics a la fossa de Porreres

Les exhumacions a la fossa de Porreres es reprenen aquest dijous. Segons l'equip d'arqueòlegs d'Aranzadi, els treballs s'han efectuat en la part d'enterraments més humils del cementeri. Les fosses són damunt d'aquests enterraments. Cal destacar que, fins ara, s'han trobat al voltant de 50 cossos d'homes d'edat aproximada de 50 d'anys.

L'historiador Sebastià Lliteres ha explicat aquest dimecres al programa Perifèries d'Ona Mediterrània quins són els tres motius que als investigadors i historiadors, com ell, els fa pensar que Porreres pogués ser un dels nuclis destacats on es produí una fortíssima repressió durant la Guerra Civil a Mallorca.

Segons ha assegurat l'historiador, Porreres seria el lloc «idíl·lic» per a dur a terme aquest tipus de repressió: d'una banda, perquè els assassinats es duien a terme molt a prop del cementeri de Porreres, concretament en el camí de Banyeres, un lloc molt discret darrere l'oratori de la Santa Creu; d'altra banda, Lliteres ha destacat la situació geogràfica del municipi de Porreres, que es troba de camí entre els dos altres nuclis que patiren la forta repressió: Palma i Manacor; finalment, l'historiador ha recalcat que Porreres comptà amb un altíssim percentatge d'afiliats i afiliades a la Falange i que, per tant, eren persones disposades a dur a terme aquesta repressió en forma d'assassinat.

Podeu escoltar l'entrevista a l'historiador Sebastià Lliteres aquí:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.