Setmanari d'informació local - 138 anys

La Policia Local incomplex l'horari laboral des de 2012

5916
Policia Local de Palma.

L'Ajuntament de Palma ha detectat aquest dilluns un incompliment de l'horari laboral de la Policia Local «per l'ordenació realitzada a l'anterior legislatura» que, segons s'ha informat des de l'Ajuntament, ha suposat perdre 6.239 jornades obligatòries des de 2012.


Arran d'una petició del CSIF sobre excés de jornada, l'Àrea de Seguretat Ciutadana ha comprovat que hi ha algunes unitats de la Policia Local de Palma que no realitzen la jornada obligatòria de trenta-set hores i mitja establerta per a tots els funcionaris de l'Estat espanyol. Segons ha informat l'Àrea Delegada de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma aquest incompliment es produeix després que el Partit Popular aprovàs la nova reestructuració de la plantilla de la Policia Local, incomplint el Decret estatal 20/2011, que estableix que cap funcionari pot tenir una jornada inferior a l'establerta, de 1.642 hores anuals.


En aquesta línia, el cap de la Policia de Palma, Josep Palouzié, ha confeccionat un estudi que evidencia que, després de la reestructuració d'unitats del 2012, algunes d'aquestes no compleixen amb les 1.642 hores obligatòries, la qual cosa suposa que, «des del 2012 s'han deixat de fer 6.232 jornades obligatòries». «Les jornades no fetes han suposat un major increment de despeses en hores extraordinàries i la disminució de serveis a la ciutadania», han afegit.

Aquest informe s'ha elaborat arran de la petició del sindicat CSIF, que afirmava que Cort devia 3 milions d'euros per excés de jornada, i animava que també es fes a títol individual aquesta reclamació. A partir d'aquesta petició, s'ha pogut comprovar que, com a conseqüència de «la mala organització», sí que hi hagué agents que superaven l'horari, encara no en la quantitat que reclamava el sindicat.


Alhora, es detectà que el Pla de recursos humans fou negociat amb sindicats que no estaven legitimats per fer-ho, la qual cosa suposa que el procés sigui nul de ple dret. Per altra banda, i després d'anunciar el 2012 que l'Ajuntament estalviaria 5 milions d'euros en despesa de personal el 2013, aquesta despesa augmentà un 3,7% de mitjana, i s'incomplí, un cop més, l'establert a escala estatal i, en conseqüència, s'incrementà la despesa per aquest concepte en els successius exercicis.

Angélica Pastor: El PP ha d'assumir la seva responsabilitat
La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha reclamat al Partit Popular que assumeixi la seva responsabilitat per una «gestió negligent que ha perjudicat els ciutadans i ha suposat l'augment del dèficit de la corporació». Pastor també ha explicat que l'informe fou registrat el passat divendres al Jutjat perquè s'investiguin tots els incompliments que s'han produït, i s'actuï en conseqüència.


En aquest sentit, la regidora ha afirmat que tots els agents s'adaptaran a la jornada obligatòria, i ha recordat que «els policies locals no són els culpables de la situació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.