Setmanari d'informació local - 138 anys

Continua el programa de formació en gestió cultural impulsat per l’IEB

5882
Continua el programa de formació en gestió cultural impulsat per l’IEB. | Arxiu

Aquesta setmana l’Institut d’Estudis Baleàrics organitza, conjuntament amb el Cercle Artístic de Ciutadella-Premi Born de Teatre i amb la col·laboració de la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia i l’ESADIB, dues activitats de formació en l’àmbit de les arts escèniques, en el marc del seu programa de formació en gestió cultural: d’una banda, un taller d’escriptura de peces breus amb Marc Rosich, i de l’altra, una xerrada sobre producció amb Jan Vilanova, de Sixto Paz Producciones.

El taller ‘Provocació de peces breus’ es durà a terme el aquest dissabte 5 i el diumenge 6 de novembre a l’ESADIB; el passat mes d’octubre Marc Rosich ja va impartir aquest mateix curs a Menorca, al Cercle Artístic de Ciutadella.

Tal com ha apuntat la Conselleria, el microteatre cada cop és més present a les nostres cartelleres, com una nova oferta de gran interès entre el públic i també entre dramaturgs i creadors escènics. En aquest taller es pretén analitzar quines són les habilitats per a l’essencialització dels ingredients i la capacitat de sorpresa ràpida; es treballarà la dramatúrgia específica d’aquest nou format teatral. 

D’altra banda, Jan Vilanova ofereix a Ciutadella i a Palma la xerrada ‘La producció també és un art’, diumenge 6, a Palma, mentre que a Menorca va ser divendres. 

La productora Sixto Paz va néixer fa tres anys amb la voluntat, entre altres objectius, de canviar les regles del joc. Volen crear una experiència teatral més complerta i adaptar-la a cada espectacle en concret, partint sempre del fet teatral, del text, del tema central de l’obra. 

En aquesta línia, es tractaran temes com ara partir de zero amb una productora teatral, com triar i començar els projectes, diferents estratègies de taquilla i activitats al voltant dels espectacles.

Programa de formació

Aquestes activitats s’emmarquen en el programa de formació en gestió cultural que l’IEB ha posat en marxa el 2016 per a les diferents disciplines artístiques. En el camp de les arts escèniques, el febrer es va celebrar una jornada sobre centres de creació i el maig un taller d’internacionalització i una xerrada sobre distribució i creació de nous públics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.