Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament insta el Govern a presentar «aviat» el Pla d'infraestructures educatives

5832
Ple del Parlament.

El Ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres dos dels tres punts d'una moció registrada pel PP amb la qual insta al Govern a presentar al més aviat possible el Pla d'infraestructures educatives.


D'aquesta manera, la cambra, ha acordat per una part, instar el Govern a presentar i executar al més aviat possible el Pla d'Infraestructures Educatives amb la finalitat de construir aquelles que siguin necessàries i de realitzar el manteniment de les existents. I per l'altra banda, a continuar amb el pla de l'eliminació de fibrociment amb amiant, així com les barreres arquitectòniques, en les instal·lacions dels centres educatius.

El punt rebutjat, amb els vots favorables però insuficients dels grups Popular, El Pi, I Mixt-Ciutadans, ha estat el primer de la moció que consistia en, atès que els partits del Pacte (PSIB i MÉS) proposaven als seus programes electorals destinar entre un 4,4% i un 5% del PIB a educació, instar al Govern a destinar al llarg d'aquesta legislatura aquesta quantia al pressupost d'educació.

A més, ja que el 5% del PIB representa aproximadament 1.300 milions d'euros, el PP proposava que la Càmera instés també al Govern al fet que, com a mínim, per a l'any 2017, es destini al pressupost d'educació una quantia no inferior als 1.000 milions d'euros.

Els grups parlamentaris han registrat quatre esmenes a la iniciativa. Salvador Aguilera, de Podem, ha defensat una, mentre que les tres restants han estat presentades i defensades conjuntament per MÉS per Mallorca i PSIB, a través de les intervencions de Bel Busquets i Enric Casanova.

Durant la intervenció de rèplica del PP, el diputat Miquel Vidal ha acceptat dues de les tres esmenes de les presentades conjuntament per MÉS per Mallorca i PSIB i que, per tant, han estat incorporades a la votació final.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.