Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a la verema de Binissalem

La verema de Binissalem ha començat aquest passat cap de setmana amb una setmana de retard en comparació al 2015. Les primeres varietats vermades són les blanques Moscatell i Chardonnay i, segons han informat, en les setmanes vinents les seguiran la resta de varietats blanques i negres locals i foranes.

Clima càlid i manca de pluges
L'organització ha volgut destacar que es tracta d'una «campanya marcada per la manca de pluges» en la que el Consell Regulador, analitzant les dades de les precipitacions del període de setembre del 2015 fins a maig del 2016, «va autoritzar el reg recomanant aportacions moderades d'aigua per garantir la qualitat del raïm».

Així mateix, han assegurat que encara que els mesos de juny i juliol s'han considerat càlids, «l'agost està essent un mes suau i les temperatures mínimes i màximes registrades han estat inferiors respecte a l'agost del 2015. Aquest fet ha influït a fer que la verema comencés uns dies més tard i que la maduració del raïm sigui més lenta».


S'espera una «una producció normal en quantitat»
S'ha volgut destacar la sanitat del raïm, ja que aquestes condicions meteorològiques han previngut l'aparició d'infeccions, «els viticultors han estat pendents de realitzar els tractaments oportuns amb el fi de garantir la producció i la qualitat del raïm». Finalment, cal apuntar que s'espera «una producció normal en quantitat i de bona qualitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.