Setmanari d'informació local - 138 anys

Cristòfol Soler intervé en nom de Balears a l'aplec del Pi de les Tres Branques

4564

L'aplec del Pi de les Tres Branques, que se celebrarà aquest diumenge, preveu atraure unes 1.500 persones, una xifra similar a la dels darrers anys.

L'aplec començarà a les deu del matí amb la cercavila dels Gegants d'Espinalbet, grallers i els trabucaires de Castellar el Riu. A partir de les onze tendrà lloc l'acte unitari al Pi Vell. A continuació, hi haurà l'arribada del Rei Infant Jaume I amb la seva cort d'infants i la lectura del poema 'Lo Pi d les Tres Branques' de Jacint Verdaguer interpretat pels Amics actors d'Indret del Record. Seguidament, tindrà lloc l'ofrena floral i els parlaments. Al voltant de l'esplanada de Campllong hi haurà paradetes independentistes, servei de bar per a berenar, i a continuació els parlaments, que enguany aniran a càrrec del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; del preseident de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler; la vicepresidenta al País Valencià de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Gemma Pasqual; així com també el coordinador de la Institució Cultural de la Franja de Ponent, Paulí Fontoba; i la representat de l'ANC a la Catalunya Nord, Daniela Grau. Cap a les 13:00, i després de l'aplec del Pi Vell, es farà el del Pi Jove amb els parlaments a càrrec de l'esquerra independentista.

Aquest divendres, a la Biblioteca Mercè Rodoreda, després d'un minut de silenci en memòria de les persones assassinades a l'atemptat terrorista de Niça, Soler va exposar la conferència relativa a la desaparició de les institucions de l'antic Regne de Mallorques i també va explicar el període de la guerra de Successió que va des de la caiguda de Barcelona l'11 de setembre de 1714 a la caiguda de Ciutat l'11 de juliol de 1715. Una etapa de la nostra història que al Principat es coneix poc.
Acabada la conferència, amb la gent del Casal Horta Guinardó varen visitar El Turó de la Rovira, on durant la Guerra Civil hi havia les bateries antiaèries que defensaven la ciutat de Barcelona del atacs del avions italians que tenien la seva base a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.