Setmanari d'informació local - 138 anys

Tomeu Penya: «Si Catalunya fa el seu camí, enhorabona. Mallorca i les Balears hauríem de pensar què feim»

4472

El programa El Suplement de Catalunya Ràdio d'aquest passat dissabte va tenir com a protagonista principal el cantautor mallorquí Tomeu Penya. El conductor del programa, Ricard Ustrell, va fer una passejada per Palma amb Tomeu Penya i va conversar sobre la seva trajectòria artística, la seva vida personal i la seva opinió sobre l'actualitat. Tomeu Penya, que va definir el seu darrer disc com a optimista (que és el títol del seu ja 28è treball) explicàa Ustrell que «Tot el meu passat està oblidat, he nascut fa dos anys. Quan em vaig casar amb la meva dona actual, una catalana» i afegí que «Quan em varen diagnosticar un tumor a una corda vocal, el que em va fer més por va ser pensar que, potser hauria de deixar de banda la música, que és tot el que està vinculat a la meva vida». «Som un home 'country' que també vol dir un home de 'foravila', que és així com jo em consider» afirma i explica que «No som catòlic convençut, però crec que s'ha d'actuar fent el bé i ajudar al pròxim, si es pot».

Políticament diu que «Actualment estic molt decebut. Crec que el 90% de la gent normal de les Illes també ho està. Confiava en els nostres polítics, en la gent elegida per nosaltres mateixos». Però aclareix que «No tots els polítics de les Illes són iguals, n'hi ha que són honestos, com ara ho és na Francina Armengol».

En un altre moment de la conversa Tomeu Penya reflexiona sobre les seves cançons: «M'agrada parlar a les cançons de festa, d'amor i de sexe, pens que aquests dos darrers són el millor que ens podem fer. Però també dedic una part a la crítica. No hi ha cap disc que no tengui qualque cançó més reivindicativa» i en aquesta mateixa línia també diu: «A les meves cançons no pretenc criticar sinó defensar els nostres costums i la nostra llengua».

El cantautor mallorquí confessa que «Crec en els Països Catalans i hi crec en tots els sentits, perquè quan ens entenem, hi hem de creure» i afirma que «Si Catalunya fa el seu camí, enhorabona. Mallorca i les Balears hauríem de pensar què feim».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.